< Terug naar overzicht

Dirk Meert HR Director Aviapartner

Dirk Meert is de nieuwe HR Director van de Belgische handlingmaatschappij Aviapartner. Hij volgt Patrick Gouwy op, die naar het distributiecentrum Benelux van Ikea in Genk trok.

Dirk Meert (50) keert terug naar Aviapartner. Hij startte er immers in 1984 (toen nog Belgavia) als arbeider, actief in het ABVV. Van 1991 tot 1997 was hij er manager Personeelsadministratie, nauw betrokken in het sociaal overleg. Nu keert hij als HR Director terug met een pak meer bevoegdheden. Zijn opdracht bestaat erin het personeel van het bedrijf, dat begin dit jaar ernstige financiële problemen kende, opnieuw te motiveren.
“Aviapartner heeft opnieuw een solide financiële basis. Het moet zich in een klimaat van toenemende concurrentie echter blijvend wapenen in een sector die mee de gevolgen draagt van de problemen en allianties binnen de luchtvaartsector”, kadert Meert. “De werknemers moeten opnieuw vertrouwen krijgen in de toekomst van ‘hun’ Aviapartner, en hiertoe is veel communicatie en overleg nodig. Het is mijn bedoeling om samen met de sociale gesprekspartners aan dit vertrouwen te werken, in alle transparantie. En uiteraard moet HR, bemand met gedegen en professionele collega’s, alle overige basisopdrachten feilloos blijven vervullen.”

De voorbije jaren was Meert actief in de bewakingssector. Tussen 1997 en 2006 als Manager Personeel (administratie & sociale relaties) bij Securitas en de voorbije jaren als HR Director bij Cobelguard Security. Sinds 1997 is hij actief in het paritair comité 317, private bewaking en beveiliging. Door open communicatie en zijn streven naar consensus is hij een gewaardeerde gesprekspartner in het sociaal overleg.
Dirk Meert studeerde begin jaren tachtig Filosofie aan de Universiteit Gent en volbracht in 2002 de HRM Master Class aan de Vlerick Leuven Gent Management School.


Meer weten over de carrièrestap van Patrick Gouwy van Aviapartner naar Ikea? Lees dan dit artikel.


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen