< Terug naar overzicht

Dieter Vanderhaeghe gemeentesecretaris Overijse

Dieter Vanderhaeghe is de nieuwe gemeentesecretaris van Overijse.

Dieter Vanderhaeghe (33) startte in 1998 zijn kandidaturen Rechten aan de Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix in Namen, de licentiejaren volgde hij aan de KU Leuven (2001). Een jaar later volgde hij een aanvullende opleiding in de Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Tijdens zijn loopbaan volgde hij verschillende opleidingen personeelsmanagement.

Vanderhaeghe startte zijn loopbaan in januari 2005 als trainingcoördinator bij G4S Training Services, de opleidingsinstelling binnen de bewakings- en beveiligingsgroep G4S. In maart 2007 werd hij benoemd tot selection & development manager op de hoofdzetel van G4S Secure Solutions in Vilvoorde.

In maart 2012 ging Vanderhaeghe aan de slag als HR-manager bij Leroy & Partners, één van de grootste gerechtsdeurwaarderskantoren in Brussel. Hij was er verantwoordelijk voor het uitbouwen van een HR-dienst.

Sinds 1 november 2012 is Vanderhaeghe gemeentesecretaris van de gemeente Overijse. Als gemeentesecretaris staat hij ook aan het hoofd van alle gemeentelijk personeel. Met 200 personeelsleden is Overijse de grootste kmo van de streek. Als gemeentesecretaris zetelt hij in de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen. Hij vormt als het ware de brug tussen de politiek en de administratie.

“Ik had al jaren interesse voor de functie van gemeentesecretaris. Toen de functie in mijn eigen gemeente vrij kwam, heb ik niet getwijfeld en me ingeschreven voor de selectieprocedure", commentarieert Vanderhaeghe.

Veel studeren en drie examens later werd hij door de gemeenteraad van Overijse benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris en dit vanaf 1 november 2012. "De overstap vanuit de privésector naar de overheid is minder groot dan oorspronkelijk verwacht. Een gemeente beoogt geen winstbejag, maar het principe van goed bestuur vergt een efficiënt, effectief en kostenbewust beleid. Deze visie vind je evenzeer terug in een bedrijfscontext. Van ‘De Collega’s’ zoals de televisiereeks, is in de gemeente Overijse al lang geen sprake meer”, zegt Vanderhaeghe.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen