< Terug naar overzicht

Diane Smets talent director Acerta

Diane Smets is de nieuwe talent director bij Acerta.

Diane Smets (48) heeft een ruime ervaring binnen HR. Na haar studies Germaanse Filologie (VUB), begon ze haar carrière bij ExxonMobil, waar ze acht jaar werkte en instond voor werving en selectie, vorming en loopbaanbegeleiding.

In 1996 stapte Smets over naar ICI, het latere Huntsman, de eerste drie jaar als HR-manager international research & development. Tussen 1999 en 2002 was Smets als global training and development manager bij Huntsman verantwoordelijk voor de vorming van jong talent en de coaching van 'high potentials' en senior management.

In oktober 2002 werd Smets partner bij het adviesbureau Bridges for Choice. Vooraleer ze naar Athlon Car Lease trok, was ze bij Ikea eveneens verantwoordelijk voor werving en selectie, vorming en opleiding.

De voorbije vijf jaar oefende Smets enkele kortere opdrachten uit voor verschillende bedrijven. Zo was ze achtereenvolgens corporate talent manager bij Tessenderlo Group, leadership development manager bij Johnson Controls en learning & development manager Europe bij Terumo.

Daarna keerde Diane Smets terug naar Huntsman als European HR-manager. In deze hoedanigheid heeft ze onder andere de Europese HR-organisatie en delen van de business geherstructureerd. Ze stond ook in voor de coördinatie van de implementatie van nieuwe HR-systemen die onderdeel waren van een globale strategie.

Nu versterkt Diane Smets het HR-team van Acerta als talent director. Ze zal er werken aan een beleidskader en policies in het kader van talentmanagement ter ondersteuning van de groei van het bedrijf en zijn medewerkers. Ze zal er nauw samenwerken met andere HR- en businesscollega’s.

“Ik ben enthousiast over de mogelijkheid die Acerta biedt om terug te gaan naar haar passie voor het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Hierbij zal ik me focussen op talentmanagementbeleid en processen, in- en doorstroomprocessen, talent mobility, leadership-, management- en change programma’s, werkorganisatie en kennismanagement”, zegt Smets.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen