< Terug naar overzicht

Denis Bouwen vindt nieuwe uitdaging bij Vlaams Minderhedencentrum

Hoofdredacteur Denis Bouwen van HR Square wordt vanaf 1 maart stafmedewerker pers en public relations bij het Vlaams Minderhedencentrum in Brussel.

Denis Bouwen (41) verkent vanaf 1 maart nieuwe horizonten als stafmedewerker pers en public relations van het Vlaams Minderhedencentrum (VMC). De licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen) werd op 1 juni 2005 hoofdredacteur van HR Square. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door algemeen directeur Jos Gavel en eindredacteur Mia Nelen.

Tussen november 1988 en maart 2005 was Bouwen journalist bij De Tijd, waar hij onder meer schreef over het bedrijfsleven, enkele jaren verantwoordelijk was voor de rubriek ‘Mens en Bedrijf’ en ook buitenlandberichtgeving (Afrika) verzorgde.

De combinatie van zijn grote en gevarieerde ervaring als journalist en zijn jarenlang maatschappelijk engagement maken van Bouwen de geknipte persverantwoordelijke bij het VMC.

Het Vlaams Minderhedencentrum – een in 1999 opgerichte vzw, erkend door de Vlaamse overheid – ijvert voor een harmonieuze samenleving waar ruimte is voor diversiteit en waar etnisch-culturele minderheden volwaardige burgers zijn en gelijke kansen hebben. Zijn doelgroepen zijn allochtonen, vluchtelingen, woonwagenbewoners en mensen zonder wettig verblijf.

Het Vlaams Minderhedencentrum werkt ondersteunt de gemeentelijke en provinciale integratiecentra en -diensten en vult de expertise van de centra en diensten. Een juridische helpdesk verstrekt aan hulpverleners en diensten advies inzake de rechtspositie van vreemdelingen. Voorts verzorgt het centrum publicaties en vorming. Het ondersteunt en evalueert ook het Vlaamse minderhedenbeleid.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen