< Terug naar overzicht

Decaan Anders Aspling verlaat Vlerick

Nog deze week, eind januari, verlaat decaan Anders Aspling de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij stapt op om persoonlijke redenen.

Anders Aspling (57), de eerste buitenlander aan het hoofd van een onderwijsinstelling in België, was nog maar sinds dit academiejaar decaan van de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij nam de fakkel over van professor Roland Van Dierdonck, die tien jaar lang aan het hoofd stond van de managementschool. De raad van bestuur gaat nu op zoek naar een opvolger. De verantwoordelijkheden van de decaan zullen ondertussen worden waargenomen door algemeen directeur Patrick De Greve en de leden van het executive committee.

Aspling heeft een indrukwekkend academisch cv en een gedegen bedrijfservaring. Hij voltooide een opleiding Business Administration aan de Stockholm School of Economics. Zijn doctoraatsverhandeling over de Zweedse arbeidswetgeving behoorde in 1980 tot de beste van deze school. Een jaar later werd hem hiervoor een plaats als professor aan de University of Western Australia aangeboden, maar hij verkoos de functie van HR-manager bij SIAB, één van de grootste bouw- en vastgoedbedrijven in Zweden met een omzet van meer dan 1 miljard euro en ongeveer 10.000 medewerkers. Hij bracht het er tot senior vice president. Vijf jaar later werd hij voorzitter van het IFL (Swedish Institute of Management). Tijdens zijn zevenjarig mandaat verdubbelde hij de omvang van het instituut tot 50 docenten, 60 medewerkers en een omzet van meer dan 15 miljoen euro.

Sinds 1996 is Aspling ook bestuurslid van de European Foundation of Management Development (EFMD). Vandaag is hij senior associate van het MIL Institute (een andere Zweedse business-school) waar hij managementopleidingen ontwikkelt en leidt. Hij is ook partner van de Foresight Group, een Zweeds internationaal netwerk van consultants dat de nadruk legt op ondernemerschap. De jongste jaren was hij vooral betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van het Globally Responsible Leadership Initiative, een samenwerkingsverband tussen EFMD en het Global Compact-project van de Verenigde Naties, dat erover wil waken dat de volgende generatie bedrijfsleiders verantwoord zal ondernemen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen