< Terug naar overzicht

David Ducheyne Academic Director HR Practice van Solvay Business School (ULB)

HR-expert David Ducheyne, tot eind 2017 actief bij HR-dienstverlener Securex en sindsdien actief op zelfstandige basis, is nu ook Academic Director HR Practice van de Brusselse Solvay Business School (ULB).

David Ducheyne volgde na zijn licentiaatstudies Industriële Pyschologie (Universiteit Gent) nog bijkomende managementopleidingen aan De Vlerick Leuven Gent Management School (de huidige Vlerick Business School). Hij startte zijn carrière bij Alcatel Telecom als management & counseling officer. Als research & teaching assistant aan de Universiteit Gent (1994-1996) hielp hij mee aan de opstart van de academische richting Human Factors, die het gebruik van IT in de werkomgeving nader onderzoekt.

In 1996 werd Ducheyne HR-manager bij Henkel Benelux. Drie jaar later ruilde hij Brussel voor Düsseldorf en werd HR-manager van Schwarzkopf & Henkel, verantwoordelijk voor het internationaal HR-management van de internationale marketing en verkoopeenheid. David Ducheyne zou er vijf jaar blijven en was er achtereenvolgens manager Corporate Recruitment en HR Director Finance & Purchasing.

In 2004 werd Ducheyne HR Director Belgium bij Case New Holland (CNH), wereldleider in de productie van landbouwmachines. Ducheyne was er verantwoordelijk voor het personeelsbeleid in de vestiging van Case New Holland in Zedelgem (2000 werknemers) en het algemeen HR-beleid in België (3000 werknemers). Hij legde er zich toe op Performance & Cost Management en Change Management. Hij bouwde er een HR-beleid uit ter ondersteuning van de competitiviteit van de onderneming.

In 2007 maakte de psycholoog de overstap naar Securex en bekleedde er 11 jaar lang de functie van People Manager. Hij wou zich nadien herbronnen en ging de zelfstandige weg op als strategisch adviseur in HR, liefst met de focus op de duurzame ontwikkeling van medewerkers, leidinggevenden, HR-teams en organisaties. Dat bleek ook al onmiddellijk uit het boek 'Personaliseren van werk - Mythes & feiten', dat hij samen met professor Frederik Anseel, onderzoekster Lien Vossaert en Frank Vander Sijpe (hoofd van Securex HR Research) schreef.

De discussie rond het personaliseren van werk houdt David Ducheyne al zeer lang bezig. Het is ook niet het eerste boek van de bevlogen keynote spreker, die onder meer al uitpakte met 'Mijn werk, maatwerk' (2013, met Frank Vander Sijpe als coauteur) en 'Duurzaam leiderschap' (2016). Als rode draad doorheen die boeken vinden we toch steeds weer de vraag: hoe mensen motiveren om langer en met meer plezier te werken? Hoe kan dat en wat voor leiderschap is daarvoor nodig in de huidige en toekomstige VUCA-wereld?

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen