< Terug naar overzicht

David Decouche R&D director van Thalento

Sinds kort leidt David Decouche de R&D-afdeling van Thalento, waar hij ook aandeelhouder geworden is.

David Decouche (35) heeft een master in Arbeids- en Organisatiepsychologie (KU Leuven). Hij begon zijn carrière als HR-consultant bij Globis en was er verantwoordelijk voor het uitvoeren en ontwikkelen van assessment centers en trainingsprogramma’s. Nadien werd hij HR-projectmanager in Frankrijk bij Ewals Cargo Care.

Na enkele grote HR-development projecten uit te voeren als zelfstandige (onder meer voor Solvay, Hays en SN Brussels), startte Decouche in 2006 bij Astyre als Business Manager met als expertise Talent & Capability Development. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor talentmanagement-projecten, change management en coaching.

Sinds januari 2011 leidt David Decouche de R&D-afdeling van Thalento®. Hij werd er mede aandeelhouder en is er verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe tools en toepassingen op het Thalento® online-platform en het opzetten van onderzoeksprojecten in samenwerking met bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Thalento® werd in oktober 2010 opgericht als spin-off van Astyre, een internationale speler in de HR-consultancy. Thalento® ontwikkelt en beheert online talentinventarisatie en assessmenttechnologie.

De ambitie van Decouche is om samen met Thalento over vijf jaar een marktleiderschapspositie te verwerven. Onlangs investeerde LRM 600.000 euro in het jonge bedrijf. Deze extra middelen moeten de verdere ontwikkeling van nieuwe toepassingen en de internationale expansie versnellen.

Daarnaast keurde IWT een subsidie goed voor het kmo-innovatieproject ‘Matching Organisation & People’. Hiermee verricht Thalento onderzoek naar webapplicaties om de professionele omgeving van bedrijven beter in kaart te brengen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen