< Terug naar overzicht

Dany Van Leeuw wint tweede editie Interim Management Award

Op 16 september reikte Ernst & Young Executive Temporary Management (ETM) voor de tweede keer zijn Interim Management Award uit. Deze award bekroont ‘de meest succesvolle tijdelijke managementopdracht’. De winnaar was deze keer Dany Van Leeuw, voor ee

E&Y ETM wil met de uitreiking van de award aantonen dat interim management is uitgegroeid tot een volwaardig managementinstrument dat kan bijdragen tot de verhoging van de flexibiliteit en de mobiliteit van arbeid.
De zes genomineerden (uit 27 kandidaturen) van dit jaar waren: Samuel Gielsdorf (EMAC), Bert Hummel (Mobistar), Leo Lenaerts (Regionale Milieuzorg Limburg), Michel Pieret (Fonderie Faillais), Paul Smoes (Ass. Vinçotte Nuclear) en Dany Van Leeuw (Campina België).
Bij de beoordeling besteedde de onafhankelijke jury aandacht aan de complexiteit van de opdracht, de kwaliteit van het actieplan, de verankering van de interventies, de wisselwerking tussen de drie actoren (de opdrachtgever, de interim manager en de adviseur van het begeleidend bureau) en de behaalde resultaten.
De jury werd voorgezeten door professor Theo Peeters (bestuurder van maatschappijen) en bestond verder uit Georges Anthoon (directeur HR Axa Group), professor Dirk Buyens (Vlerick Leuven Gent Management School), Benoit Coppée (algemeen directeur-bestuurder Investud), Chris Depreeuw (gedelegeerd bestuurder Oleon), Michèle Gillot (vice-president HR & Communication Glaverbel) en Frans Rombouts (bestuurder van vennootschappen).
Deze groep koos dus voor de opdracht van Dany Van Leeuw bij Campina. Begin 2003 werd bij Campina België de verantwoordelijke voor investeringsaankopen gepromoveerd tot procurement manager van de Campina Groep Boter en Kaas met hoofdzetel in Nederland. Campina België had op dat moment belangrijke investeringsprojecten lopen. In afwachting van de selectie en aanwerving van een vervanger en omdat de geplande investeringen van zeer groot belang waren, zocht Campina België een oplossing via een interim manager. Dany Van Leeuw werd door E&Y ETM voorgedragen als interim manager en nam op zeer korte termijn de functie over. Tijdens zijn 11 maanden durende opdracht slaagde hij erin zonder voorafgaande ervaring in de zuivelsector de investeringen voor een totaalbedrag van 35 miljoen euro door middel van een kwalitatief hoogstaand actieplan uit te voeren. De investeringen werden probleemloos en binnen de vooropgestelde timing opgenomen in het productieproces. Bovendien werd 20% bespaard op het vastgelegde budget. De door Van Leeuw ingebrachte investeringsprocedures werden intussen internationaal verankerd in de Campina Groep.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen