< Terug naar overzicht

Daniel Stepman start met HRCheckup.be

Daniel Stepman verlaat Matexi en start als HR-consultant met HRCheckup.be.

Daniel Stepman (50) is industrieel ingenieur Automatisatie (KAHO Gent) en licentiaat Industrieel Beleid, met Personeelsbeleid als keuzevak (KU Leuven).

Na zijn studies was Stepman twee jaar officier bij de Zeemacht. Na een korte tussenstap bij Abay, ging hij in september 1988 aan de slag bij Somati Group. Hij doorliep er zowat alle afdelingen en functies, van projectleider over ICT-manager, logistiek manager, business unit manager tot finaal HR & ICT-directeur.

Na een carrière van 16 jaar bij Somati Group stapte hij in 2004 over naar Sicpa als HR-manager Benelux. Door een nakende sluiting maakte hij in 2005 de overstap naar Matexi Group als directeur Personeel & Organisatie. Hij bouwde er een professioneel, maar ‘hands-on’ personeelsbeleid uit in een multi-kmo-omgeving.

“Aanvankelijk lag de nadruk op veeleer ‘harde’ HR-thema’s zoals het opstellen van contracten, arbeidsreglementen, beleidslijnen en administratie. En dit allemaal op maat van het bedrijf en in lijn met de business. HR@Business is dan ook mijn persoonlijke baseline”, zegt Stepman.

Sinds begin 2013 is Stepman aan de slag als HR-consultant. Hij ontwikkelde een instrument om het personeelsbeleid van kmo’s op een hoger niveau te brengen. “Ik ben meer dan ooit overtuigd dat kmo’s de drijvende kracht zijn van onze Belgische economie”, zegt Stepman.

In 2007 ontving Stepman de HRM Development Award en in 2012 de HR ADMB Award. Hij gaf een bijzonder interessante lezing op de jongste HR Square Conference en trad ook elders al voor het voetlicht op HR Square-seminaries en in het maandblad HR Square.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen