< Terug naar overzicht

Christophe Vanden Eede, chief talent officer bij Telenet

Begin deze maand is Christophe Vanden Eede gestart bij Telenet, het kabel-, internet- en telefoniebedrijf met hoofdzakelijk klanten in Vlaanderen en Brussel.

Christophe Vanden Eede behaalde in 1999 een licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen, vervolgens startte hij de opleiding General Management aan de Vlerick Leuven-Gent Management School (de huidige Vlerick Business School).

Zijn professionele loopbaan begon Vanden Eede in de energiesector in de toen nieuw opgerichte afdeling Marketing & Sales van Electrabel in het jaar 2000. De opdracht van het project was duidelijk: de organisatie klaarstomen voor de liberalisering van de Belgische energiemarkt. Bij Marketing & Sales vervulde hij nadien ook de functie Team Lead Front Office Support, Team Multisite Customers and Public Authorities, om zich daarna te werpen op SAP-implementaties als projectmanager.

In maart 2007 werd Vanden Eede bij Electrabel verantwoordelijk voor Recruitment Sourcing & Employer Branding. Vijf jaar later ging hij de uitdaging aan als learning & development manager. In 2013 verliet hij HR tijdelijk om als digital change manager Electrabel de nieuwe digitale realiteit in te loodsen. Een jaar later combineerde hij die functie met die van HR Performance voor de Europese energietak van GDF Suez. Op 1 januari 2016 werd Vanden Eede chief learning officer (CLO) voor de nieuwe business-unit Benelux van ENGIE, waarbij hij zich focust op de Belgische en Nederlandse entiteiten.

Sinds begin deze maand vervult Vanden Eede de functie van chief talent officer bij Telenet. De organisatie telt 3300 medewerkers en haalt een jaarlijkse omzet van 2,4 miljard euro.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen