< Terug naar overzicht

Christophe Vanden Eede chief learning officer bij ENGIE Group

Christophe Vanden Eede is op 1 januari gestart als chief learning officer bij ENGIE Group (het vroegere GDF Suez). Zijn grootste uitdaging: het transformeren van de leercultuur bij de medewerkers en het lijnmanagement van Engie Benelux.

Christophe Vanden Eede behaalde in 1999 een licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen, vervolgens startte hij de opleiding General Management aan de Vlerick Leuven-Gent Management School (de huidige Vlerick Business School).

Zijn professionele loopbaan begon Vanden Eede onmiddellijk in de energiesector in de nieuw opgerichte afdeling Marketing & Sales van Electrabel in het jaar 2000. De opdracht van het project was duidelijk: de organisatie klaarstomen voor de liberalisering van de Belgische energiemarkt. Bij Marketing en Sales vervulde hij nadien ook de functie Team Lead Front Office Support, Team Multisite Customers and Public Authorities, om zich daarna te werpen op SAP-implementaties als projectmanager.

In maart 2007 werd Vanden Eede bij Electrabel verantwoordelijk voor Recruitment Sourcing & Employer Branding. Vijf jaar later ging hij de uitdaging aan als learning & development manager. In 2013 verliet hij HR tijdelijk om als digital change manager Electrabel de nieuwe digitale realiteit in te loodsen. Een jaar later combineerde hij die functie met die van HR Performance voor de Europese energietak van GDF Suez. Op 1 januari 2016 werd Vanden Eede ten slotte chief learning officer (CLO) voor de nieuwe business unit Benelux van ENGIE, waarbij hij zich focust op de Belgische en Nederlandse entiteiten.

ENGIE Group telt wereldwijd zo’n 152.900 werknemers en behaalde in 2014 een omzet van 74,7 miljard euro.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen