< Terug naar overzicht

CD&V-politica start met consultancybureau voor arbeidswelzijn

Gewezen Vlaams parlementslid Ilse Van Eetvelde slaat met de oprichting van The Inner Circle, een adviesbureau voor arbeidswelzijn, een nieuwe weg in. Vanuit een “zorg voor zorg” wil ze in de bedrijven de aandacht richten op het welzijn van de medewerk

Ilse Van Eetvelde (32) zetelde één jaar voor de CD&V in het Vlaams parlement, maar verloor haar zitje bij de verkiezingen in juni 2004. Die tegenslag bood haar de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Als er een deur dichtslaat, gaat er ergens een raam open”, zo luidt haar redenering. Ze startte in het najaar van 2004 met The Inner Circle. Van Eetvelde is licentiaat Sociologie en werkte achtereenvolgens als cultuurfunctionaris/diensthoofd bij de gemeente Zwijndrecht, als adjunct-adviseur statistiek voor het NIS en als leerlingenbegeleidster bij het VTI in Dendermonde.


“Er bestaan heel mooie, objectieve HR-modellen om het welbevinden op de werkvloer aan te wakkeren, maar geen enkel model is zaligmakend.” Dat zegt voormalig CD&V-politica Ilse Van Eetvelde. Ze stelt tot haar ergernis vast dat consulenten theorieën aanpraten zonder na te gaan of die bij het bedrijf in kwestie bruikbaar zijn en wil het anders aanpakken: “The Inner Circle maakt eerst een grondige analyse van de werking en de cultuur van een bedrijf, door middel van interviews met personeel en management. Pas dan zie je welke aanpak effect kan hebben.”


Van Eetvelde wil het welzijn van de werknemers verbeteren bij alle bedrijven die daar interesse voor tonen: “Een bedrijf moet niet eerst in volle crisis zitten voor we er aan de slag willen gaan. Zelfs in de meest gezonde onderneming kun je medewerkers altijd nog een beetje gelukkiger maken. Wrevel is er altijd.”


The Inner Circle maakt uitdrukkelijk reclame met het argument ‘betaalbaarheid’. Motiveert Van Eetvelde: “Als ik zie welke bedragen sommige consultants vragen, begrijp ik waarom de sector een slecht imago heeft.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen