< Terug naar overzicht

Carl Foulon directeur van Montfortcollege Rotselaar

Carl Foulon ruilt HR in voor het onderwijs en wordt directeur van het Montfortcollege in Rotselaar.

Carl Foulon (39) behaalde in 1996 een master Pedagogische Wetenschappen (afstudeerrichting Onderwijskunde en Bedrijfskunde) aan de KU Leuven. Hij is ook geaggregeerde voor het onderwijs in de Pedagogische Wetenschappen. Nadien volgde hij nog een postmaster Strategisch Opleidingsbeleid/Talentmanagement aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

In 1998 ging Foulon aan de slag als senior adviseur training en ontwikkeling bij IPV (Initiatieven Professionele Vorming Voedingsnijverheid). In 2010 stapte hij over naar Tiense Suikerraffinaderij als training & competence manager.

Een jaar later, in 2011, werd hij training & talent manager bij Ajinomoto OmniChem. Hij is er de auteur van een ISO-genormeerd strategisch opleidingsbeleid en was ook verantwoordelijk voor de globale communicatiestrategie en de 'employer branding'.

Van 1997 tot 2008 was Foulon ook lector in bijberoep bij achtereenvolgens CVO TSM in Mechelen en ACE-Groep-T in Leuven.

Sinds augustus is Foulon directeur van het Montfortcollege in Rotselaar. “Het is mijn overtuiging dat een school, net als een onderneming, op lange termijn maar kan overleven als ze blijft investeren. Ik zie het dan ook als mijn doel om de uitmuntende reputatie die de school doorheen de jaren heeft opgebouwd hoog te houden en op een kwaliteitsvolle manier verder uit te bouwen en uit te dragen. Wat goed is, moet immers geborgen worden. Wat kan verbeterd worden, zal stapsgewijs veranderd moeten worden. Als directeur lijkt het me dan ook belangrijk om als inspirator, motivator en facilitator, samen met alle betrokken partners verder na te denken over de toekomst van de school”, vertelt Foulon.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen