< Terug naar overzicht

Brent De Smedt HR-businesspartner Rogers Corporation

Begin dit jaar ging Brent De Smedt aan de slag als HR-businesspartner bij Rogers Corporation, een wereldwijde producent van hoogtechnologische materialen met twee vestigingen in het Gentse.

Brent De Smedt (32) behaalde een master in Bedrijfspsychologie aan de Universiteit Gent in 2007. Nadien volgde hij nog opleidingen aan de Vlerick Business School en een Six Sigma Green Belt bij consultant E&Y. Hij is ook MBTI-certified.

De Smedt zette zijn eerste carrièrestappen als headhunter om vervolgens recruiter te worden bij Smals, een all-round ICT-dienstverlener met meer dan 1700 medewerkers in het Brusselse. De voorbije zeven jaar groeide hij er door tot senior HR-businesspartner en maakte er kennis met alle HR-domeinen. Hij ondersteunde er het management voor alle HR-gerelateerde aspecten en was het aanspreekpunt voor medewerkers over alle HR-vragen. Daarnaast was De Smedt ook verantwoordelijk voor HR-analytics en implementeerde hij ‘het nieuwe werken’.

Begin 2016 stapte De Smedt over naar Rogers Corporation in Gent, waar hij eveneens HR-businesspartner is. “Na acht jaar bij Smals was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik kan er voortbouwen op mijn kennis en ervaring opgedaan bij Smals. Toch is het een heuse uitdaging om actief te zijn in een arbeidersomgeving. Maar ook het internationale karakter van Rogers Corporation, de open joviale cultuur en de ‘hands-on’-mentaliteit overtuigden me om de sprong te wagen”, vertelt De Smedt.

Rogers Corporation is een wereldwijde producent van hoogtechnologische materialen die toepassing vinden in onder andere elektrisch transport, hernieuwbare energie en telecommunicatie. De Amerikaanse multinational is actief in zeven landen en telt meer dan 3000 medewerkers. In de Gentse haven heeft Rogers Corporation twee vestigingen, waar meer dan 250 werknemers het beste van zichzelf geven om innovatieve producten te ontwikkelen alsook produceren voor wereldwijde verkoop.

De Smedt is als HR-businesspartner actief in beide fabrieken. “Mijn belangrijkste taak is als partner van het management mee te werken aan allerhande HR-projecten om de werking binnen Rogers Belgium te optimaliseren. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het EU-verkoopteam."

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen