< Terug naar overzicht

Brecht Cops naar Reliance

Reliance, het Belgische nichekantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht en opgericht door Edward Carlier en Koen De Bisschop (ex-Linklaters en Freshfields Bruckhaus Deringer), heeft zich onlangs versterkt met de aanwerving van Brecht Cops.

Brecht Cops (Hasselt, 1976) beoefent het arbeidsrecht sinds 2001. Van 2001 tot 2005 was hij werkzaam bij het Belgische nichekantoor Taquet, Clesse & Van Eeckhoutte, waar hij een ruime ervaring opdeed in het bijstaan van multinationals, kmo’s en kaderleden, zowel binnen als buiten het kader van gerechtelijke procedures.

Eind 2005 vervoegde Brecht het departement arbeidsrecht van het internationale advocatenkantoor Linklaters (het vroegere De Bandt, Van Hecke & Lagae), waar hij de meest uiteenlopende aspecten van het arbeidsrecht behandelde.

Zo begeleidde hij mee de arbeidsrechtelijke aspecten van verscheidene (nationale en internationale) vennootschapstransacties, waaronder de oprichting van Europese vennootschappen. Verder adviseerde hij ondernemingen bij het uitwerken van een brede waaier van HR-documenten, gaande van individuele en collectieve arbeidsovereenkomsten tot gespecialiseerde bedrijfspolicies.

Brecht deed een bijzondere ervaring op in het begeleiden van ontslagdossiers van beschermde werknemers en stond meermaals ondernemingen bij in collectieve arbeidsconflicten (waaronder stakingen). Hij treedt geregeld op voor de arbeidsrechtbanken in HR-materies van de meest uiteenlopende aard.

Brecht behaalde een master in de Rechten aan de KU Leuven (2000) en een bijkomende master in Sociaal Recht aan de Université Libre de Bruxelles (2001). Met zijn komst en nog een bijkomende associate in september 2010, zal Reliance kunnen rekenen op vijf experts in het adviseren van werkgevers, kaderleden en advocaten omtrent alle aspecten van het arbeidsrecht.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen