< Terug naar overzicht

Bie Buelens CEO van Euro Shoe Unie Belux

Om de Europese ambities in goede banen te leiden en de vier merken van het Belgische Euro Shoe Unie verder uit te bouwen, werd Bie Buelens recent gepromoveerd van Business Unit Manager Shoe Discount tot algemeen directeur van Euro Shoe Unie Belux.

Bie Buelens (39) kan bogen op 18 jaar ervaring in de modedistributie. Na haar opleiding binnenhuisinrichting (bij Groep T in Leuven) ging ze in 1986 aan de slag bij Mexx. Ze bleef er acht jaar en bracht het tot Retail Concept Manager South Europe. In die functie was ze onder meer verantwoordelijk voor de recrutering en begeleiding van personeel voor de franchisewinkels en voor de trainingen van het Mexx winkelpersoneel.


In 1995 stond Buelens mee aan de wieg van het Belgisch avontuur van Zara: ze startte het Antwerps filiaal op en was als shop manager ook de drijvende kracht achter het opleidingsteam. Vooraleer de kledingsector te ruilen voor de schoenenbranche was Bie Buelens nog actief bij French Connection, IC Companys en als district manager bij WE (voorheen Hey/Zy), waar ze verantwoordelijk was voor de winkels, de organisatie en het personeel van alle Belgische filialen.


Euro Shoe Unie is met 650 winkels de belangrijkste schoenendistributeur in België. Het is actief onder de merknamen Shoe Discount, Avance, Shoes in the Box, en Primo, en telt 3000 medewerkers.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen