< Terug naar overzicht

Belgische werknemer is weinig tevreden

In België is amper 1 op 3 werknemers (35%) tevreden met zijn huidige baan. Onze landgenoten zijn misnoegder dan de meeste andere Europeanen, gaande van 68% tevreden werknemers in Scandinavië tot 45% in Nederland. Er is onvrede over de opleidingskansen e

De resultaten komen uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Kelly Services. Philip Richir, senior country general manager voor België en Luxemburg, onthoudt daaruit vooral dat de juiste combinatie van mensen, activiteiten en beloningssystemen cruciaal is om het personeel tevreden te stellen: “Mensen willen niet alleen geld en jobzekerheid, maar ook inspraak, verantwoordelijkheid en een uitdagende functie. Werknemers met een zware, stressvolle functie, zijn soms gelukkiger omdat ze nieuwe vaardigheden ontwikkelen.”

De cijfers geven Richir gelijk. Oudere werknemers zijn het minst gelukkig en dat is voornamelijk te wijten aan hun salarisniveau, de beperkte trainingen en het gebrek aan mogelijkheden om hun vaardigheden uit te breiden. Amper 32% van alle werknemers in België is tevreden over de aangeboden training en niet meer dan 27% vindt dat ze hun competenties verder kunnen ontwikkelen binnen de job. De klaagzang is het grootst in de sectoren retail en IT, waar respectievelijk 71% en 69% ontevreden is. Het is het best werken in de reiswereld en de farmaceutische industrie, waar 80% en 61% tevreden is.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen