< Terug naar overzicht

Belg Stijn Nauwelaerts general manager HR bij Microsoft International

Sinds mei 2011 is de Belg Stijn Nauwelaerts general manager HR voor Microsoft International (MSI). In die hoedanigheid is hij personeelsdirecteur voor alle Microsoft-activiteiten buiten de Verenigde Staten en Canada. Hij stuurt een team aan van ongeveer 6

Stijn Nauwelaerts (41) studeerde in 1992 af als licentiaat in de Rechten (KU Leuven) en in 1993 als licentiaat Droit Social aan de universiteit van Luik. Hij zette in 1993 zijn eerste carrièrestappen als juridisch adviseur bij Partena. In 1995 stapt hij over naar The Bank of New York en werkte er mee aan de start van de bank in België en aan de overname van een deel van de activiteiten van JP Morgan.

Tussen 1995 en 2001 kende The Bank of New York een explosieve groei en ook Nauwelaerts maakte er carrière. Hij startte er als juridisch adviseur en was er vervolgens compensation & benefits maanger, staffing lead, HR-manager om er te eindigen als vicepresident HR voor de Belux.

In 2001 ging Nauwelaerts aan de slag als personeelsdirecteur Belux bij Microsoft. Mede onder zijn impuls werd Microsoft in 2003 en 2004 als eerste bedrijf in België bekroond als Beste Werkgever. In 2004 werd hij HR-director voor de EMEA-hoofdzetel van Microsoft in Parijs. Drie jaar later, in 2007, promoveerde hij tot regionaal HR-directeur voor Centraal- en Oost-Europa, een regio die de voorbije jaren een enorme personeelsgroei kende, van 700 naar 3500 medewerkers.

Sinds mei 2011 is Stijn Nauwelaerts general manager HR voor Microsoft International (MSI). In die hoedanigheid is hij personeelsdirecteur voor alle Microsoft-activiteiten buiten de Verenigde Staten en Canada. Hij stuurt een team aan van ongeveer 600 medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor het personeelsbeleid in een honderdtal landen en ongeveer 45.000 werknemers.

“Ik wil, samen met mijn team, een omgeving creëren waar iedereen zich goed voelt en zich kan ontwikkelen. We leggen de lat hoog in een snel veranderende omgeving. De nadruk ligt op wat medewerkers doen en hoe ze samenwerken. Het ‘nieuwe werken’ staat steeds meer centraal, waardoor de rol van HR enorm is toegenomen”, zegt Stijn Nauwelaerts.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen