< Terug naar overzicht

Béatrice Paques leidt Belux Business Travel

Voormalig personeelsverantwoordelijke Béatrice Paques wordt de nieuwe general manager van Belux Business Travel, een onderdeel van Carlson Wagonlit Travel, gespecialiseerd in zakenreisbeheer.

Paques (40) werkte tien jaar in Frankrijk voor Accor en Carlson Wagonlit Travel en keert dus nu naar haar vaderland terug. Binnen Belux Business Travel zal haar taak erin bestaan de klantenportefeuille verder te ontwikkelen, nieuwe contacten te leggen en de verschillende diensten te coördineren. Paques wil het aanbod uitbreiden om zo de reisbudgetten nog beter te kunnen beheren.
Béatrice Paques studeert in 1986 af als criminologe aan de Luikse universiteit en start haar carrière als attaché op het kabinet van de minister-president van de Franstalige Gemeenschap. In 1988 zet ze de stap naar Accor Corporate Services (restauranttickets) als commercieel attaché voor de regio Wallonië-Groothertogdom Luxemburg. In 1991 keert ze terug naar Accor Corporate Services France om er haar functie van verkoopsdirecteur regio Nord op te nemen. Zes jaar later vervoegt ze de ploeg van Carlson Wagonlit Travel als directrice voor de Franse regio Nord-Est. Ze voert er het personeelsbeleid, het operationele beleid over de verkooppunten en het strategisch beleid. In januari 2002 wordt ze verkoopsdirecteur voor Frankrijk en directeur Strategie. Tussen 2000 en 2002 stijgt de omzet in de regio Nord-Est met 95 procent.
Carlson Wagonlit Travel is de wereldleider in het zakenreisbeheer. Onstaan uit een fusie van Accor en Carlson Companies, is de groep nu aanwezig in 140 landen met een totale omzet van meer dan 11 miljard euro. De aandeelhouders (50-50) van Carlson Wagonlit Travel zijn Accor (Parijs) en Carlson Companies (Minneapolis). In België heeft Carlson Wagonlit Travel twee activiteiten: het zakenreisbeheer van grote bedrijven en de verkoop van toerisme- en transportproducten aan particulieren.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen