< Terug naar overzicht

Bauduin Auquier van Delhaize naar MIVB

Bauduin Auquier verlaat eind mei Delhaize en wordt adjunct-directeur HR bij de Brusselse vervoermaatschappij MIVB, met het oog op de opvolging van de huidige HR-directeur Philippe Lenaerts die over enkele jaren aftreedt.

Bauduin Auquier (41) is licentiaat in de Rechten (UCL). Hij is al zijn hele carrière actief voor warenhuisketen Delhaize België (16.000 medewerkers, omzet 4 miljard euro). Hij begon er in 1991 als assistent HR en werd na vijf jaar verantwoordelijk voor het sociaaljuridisch beleid binnen het departement HR. Van 1998 tot 2000 nam hij ook de verantwoordelijkheid op voor het interne communicatiebeleid in de HR-afdeling. Vanaf 1999 spitste Auquier zich toe op sociale zaken en arbeidsrelaties en vertegenwoordigde hij de directie in de ondernemingsraad. Twee jaar later werd hij senior director HR (remuneratie en sociale zaken). In 2005 werd hij lid en coördinator van het comité voor sociaal beleid (samengesteld uit leden van de management board en de vice-presidents van de operationele afdelingen). Sinds 2006 is Auquier vice-president HR en lid van het management committee (uitgebreide management board). Hij rapporteert aan de senior vice-president HR van Delhaize België. Onder zijn voornaamste realisaties sinds 2003 rekent Auquier onder andere de sectorale en ondernemingsonderhandelingen, de bijwerking van het arbeidsreglement, de herziening van de werkorganisatie in 126 supermarkten, de invoering van een groepsverzekering voor alle medewerkers inclusief de arbeiders en de vernieuwing van het loonbeleid van de kaderleden en het supermarktpersoneel. Recent verzorgde hij het sociaal luik van de verkoop van de drogisterijketen Di (530 medewerkers).

Auquier zegt dat hij gemotiveerd is door de visie van MIVB-administrateur-generaal Alain Flausch en zijn adjunct Kris Lauwers, de rol van het vervoersbedrijf in de stad en de modernisatie in het kader van een mogelijke vrijmaking van de markt. Hij eert ook de verwezenlijkingen van HR-directeur Philippe Lenaerts die hij over enkele jaren zal opvolgen: “Het HR-beleid van Lenaerts en zijn team is opmerkelijk en het bewijst dat een goed beheer in een openbaar bedrijf de vergelijking doorstaat met de privébedrijven.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen