< Terug naar overzicht

Baudouin Velge van VBO naar Fedis

Baudouin Velge, momenteel nog directeur van het economisch departement en lid van de algemene directie van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), wordt op 1 februari 2005 de nieuwe topman van Fedis, de Belgische federatie van distributie-ondernemi

Baudouin Velge (die binnen enkele weken 49 wordt) werkt al acht jaar voor de Belgische werkgeverskoepel VBO. Begin november trekt hij naar Fedis, waar hij begin februari 2005 de leiding op zich neemt. Tijdens het interprofessioneel overleg van het najaar zal hij, als ondervoorzitter van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, het VBO nog bijstaan.


De West-Vlaamse doctor in de Economie (Nobelprijswinnaar Lawrence Klein was zijn promotor aan de Amerikaanse University of Pennsylvania voor zijn proefschrift over het belang van het monetair systeem) begon zijn carrière in 1983 bij de studiedienst van de Nationale Bank van België. Vier jaar later trok hij naar Philips België, onder meer als manager Speciale Projecten. Van september 1991 tot augustus 1996 was hij algemeen directeur van Cobac Services Belgium (het huidige Euler-Hermes).


In september 1996 werd Velge directeur van het Economisch Departement van het VBO, het begin van een achtjarige carrière bij de werkgeversorganisatie. De vader van vier kinderen maakt nu de overstap naar Fedis, de federatie die zowel de kleine, middelgrote als grote ondernemingen uit het rijke Belgische distributielandschap verenigt. De sector is goed voor 10% van het bruto nationaal product en telt zowat 475.000 werknemers en zelfstandigen. Fedis is trouwens ook lid van het VBO.


“Baudouin Velge heeft zich op het VBO gedurende acht jaar enorm ingezet ten dienste van de ondernemingen in België. Hij verdient hiervoor alle waardering. Zijn overstap naar Fedis betekent overigens geen definitief afscheid. Hij zal immers voor Fedis in de raad van bestuur van het VBO zetelen en blijft dus lid van de grote VBO-familie”, zo wuift Rudi Thomaes, gedelegeerd bestuurder van het VBO, hem uit.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen