< Terug naar overzicht

Bart Smets Group Head Compensation & Benefits bij Euroclear

Bart Smets, die bij Fortis onder meer zorgde voor de creatie en de introductie van het loonmodel, is overgestapt naar Euroclear, waar hij Group Head Compensation & Benefits is.

Bart Smets (37) behaalde in 1993 zijn diploma baccalaureaat Filosofie aan het Centrum voor Kerkelijke Studies (KU Leuven) en in 1997 vulde hij dit aan met een licentiaat Politieke Wetenschappen (KU Leuven).

In 1997 startte Smets zijn carrière als inspecteur bij het ministerie van Financiën. In 2000 maakte hij de overstap naar de privésector als senior tax consultant bij Arthur Andersen (nu Deloitte). Drie jaar later, in 2003, zette Smets zijn carrière verder bij Fortis Bank als hoofd van het Compentence Centre Reward & Benefits.

Hij was er onder meer verantwoordelijk voor de creatie en de introductie van het Fortis-loonmodel. “Niet alleen realiseerde dit model de harmonisatie van de financiële statuten van de voormalige ASLK-bank en Generale Bank, maar tegelijk werd de loonfilosofie coherent en transparant voor alle lagen in de organisatie. In een tweede fase is het model verder verfijnd om een belangrijke bijdrage te leveren op het vlak van employee engagement en kostenefficiëntie, alsook het verder te moderniseren en aan te passen aan de nieuwste markttrends”, zegt Smets.

Sinds juli 2011 is Bart Smets Group Head Compensation & Benefits bij Euroclear. Hij is er eindverantwoordelijke voor het verloningsbeleid van de organisatie. “De overstap naar Euroclear is een uitstekende uitbreiding van mijn expertise op het vlak van Comp&Ben. Het is mijn ambitie om mijn expertise ten dienste te stellen van de organisatie en het team ook als een strategische partner te laten opereren, zowel voor de HR-organisatie als voor de business.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen