< Terug naar overzicht

Bart Buysse wordt gedelegeerd bestuurder bij Fevia

Bart Buysse wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Buysse, de huidige directeur-generaal (sociale zaken) van het VBO, komt vanaf 1 oktober 2018 aan het hoofd te staan van één van de belangrijkste industriële sectoren in België.

Bart Buysse volgt Chris Moris op, die 20 jaar lang de sector op de kaart heeft gezet. In het vooruitzicht van zijn pensionering draagt Moris de fakkel vanaf 1 oktober over. Hij zal nadien nog een tijd lang de Fevia-leiding met raad en daad bijstaan als bijzonder raadgever.

Chris Moris, directeur-generaal Fevia: "Ik heb 20 jaar lang een ongelooflijk boeiende en bloeiende sector mogen vertegenwoordigen en zocht steeds vanuit de dialoog naar constructieve oplossingen voor onze bedrijven en hun partners. Ik ben fier op het werk dat we hebben gedaan, maar nu is de tijd rijp om Fevia over te dragen in de handen van Bart Buysse. Ik ben bijzonder verheugd dat Bart deze uitdaging wil opnemen. Ik heb alle vertrouwen in zijn inzet en capaciteit om samen met het huidige Fevia-team een nieuwe dynamiek te geven aan de federatie, die daarmee klaar staat voor de volgende 20 jaar."

Bart Buysse, toekomstig gedelegeerd bestuurder van Fevia: "Na jaren werken op interprofessioneel niveau, verbreed ik graag mijn horizon. Ik ga voortaan een stap dichter staan bij de bedrijven van de dynamische en zeer diverse voedings- en drankensector, die economisch én maatschappelijk een grote uitstraling heeft in binnen- en buitenland. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met het Fevia-team, de voorzitter, de kleine en grote ondernemingen van de sector, en om samen te werken met al de actoren die bepalend zijn voor de sector. Ik dank de Fevia-leiding voor het vertrouwen. Ik dank tevens het VBO in al zijn geledingen voor de boeiende jaren van sterk teamwerk en voor de vele opportuniteiten die mij te beurt vielen."

Fevia

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 27 subsectoren en 637 bedrijven die kwaliteitsvolle voeding en dranken produceren in België. De voedingssector is de onbetwiste koploper binnen de Belgische industrie qua tewerkstelling en omzet. Ze stelt 89.043 medewerkers direct en nog eens 138.017 medewerkers indirect tewerk en genereert een omzet van 50 miljard euro, waarvan 24,4 miljard uit export. Fevia zet zich in voor een duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie in overleg met alle stakeholders. Met het merk “Food.be – Small country. Great food.” zet de sector de kwaliteit, diversiteit en innovatie van de Belgische voeding wereldwijd in de kijker.

Bron: VBO (vbo.be)

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen