< Terug naar overzicht

Antoine Decloedt wordt interim-HR-manager bij Sabena Technics

Het vertrek van Jan Bombaers naar de divisie Mail bij De Post wordt bij Sabena Technics opgevangen door interim-HR-manager Antoine Decloedt.

Antoine Decloedt (55) werkt sinds 2002 als external director en management consultant (Toon Decloedt & partners). Tijdens zijn internationale carrière is hij intens betrokken geweest bij ingrijpende veranderingsprocessen, M&A-integratieprocessen en grootschalige herstructureringen. Ervaring die hem in deze opdracht goed van pas zal komen, gezien hij bij Sabena Technics in eerste instantie zal instaan voor de implementering van het herstructureringsplan Renaissanceplan, waarbij 170 van de 1300 jobs moeten verdwijnen. Verder zal hij er het personeelsbeleid uitwerken en daarbij de functie van HR versterken.
Antoine Decloedt heeft een rijke staat van dienst binnen het human-resourcesmanagement op internationaal directieniveau. Na een eerste beroepservaring in de hotelbranche en de chemische industrie (Monsanto en Dow Chemical), werd hij in 1987 human-resourcesdirecteur bij Hessenatie. In 1991 werd hij als assistant vice-president HR Europe van Nokia Consumer Electronics International lid van het Nokia Group HR-team. In 1995 werd hij directeur HR bij de divisie plastics van het Franse CarnaudMetalbox. In 1997 vervulde hij een gelijkaardige functie bij Raychem, waar hij eveneens lid werd van het wereldwijd HR-team. Vooraleer in 2002 een eigen bedrijf te starten, was Decloedt nog twee jaar actief als groepsdirecteur HR bij Electrabel.


Antoine Decloedt is licentiaat Politieke en Sociale Wetenschappen (Universiteit Gent) en licentiaat Sociologie (UIA). Hij is tevens als extern bestuurder verbonden aan Corgo (50% Quintessence Consulting), een organisatie die ondernemingen bijstaat inzake corporate governance.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen