< Terug naar overzicht

Anne Vandenhouten HR-manager bij SimCorp Western Europe

Anne Vandenhouten is de nieuwe HR-manager bij SimCorp voor de regio West-Europa.

Anne Vandenhouten (46) studeerde in 1988 af als leraar Engels/Nederlands Talenstudie aan de Haute Ecole de Bruxelles. In 1990 behaalde ze haar diploma Marketing aan de Ecole Pratique Hautes Etudes Commerciales.

Ze startte haar carrière bij Wanadoo in België, waar ze aanvankelijk als corporate HR werkte, met de focus op de administratieve kant van human resources. Later kwam daar een operationeel luik bij en ging ze zich ook toeleggen op de groei van het bedrijf via aanwervingen.

In 2003 ging ze aan de slag bij het Israëlische Orbotech, waardoor haar carrière een internationale dimensie kreeg. Ze trok die lijn door en werd in 2006 HR-manager Benelux & Nordic Countries bij St Jude Medical, specialist in medische apparatuur.

Sinds februari 2011 is Anne Vandenhoutte HR-manager bij SimCorp Western Europe, marktleider in software en gespecialiseerde knowhow voor de financiële sector. Ze wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de HR-functie. Ze zal niet alleen een rol spelen in het creëren van een methodologie en de bijhorende procedures, maar ook in de ontwikkeling van de teams en het behouden van het aanwezige talent.

Daarnaast zal Vandenhoutte zich onder meer toeleggen op het aantrekken van nieuw talent, competentieontwikkeling, integratie en kennisdeling. Bovendien zal ze samen met het management en het personeel carrièreplannen uitwerken.

“Mijn professionele carrière heb ik stapsgewijs opgebouwd. Elke ervaring bracht een nieuw aspect met zich mee,” vertelt Anne Vandenhouten. “Mijn administratieve kennis, kennis van de wetgeving en mijn operationele competenties waarmee ik een bedrijf kan laten groeien via zijn personeel, zorgen voor voldoende realiteitszin. Ik ben een HR-manager van het terrein en een echte businesspartner.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen