< Terug naar overzicht

Anne Léonard en Koen Meesters nieuwe nationaal secretarissen van het ACV

Het nationaal bestuur van het ACV heeft Anne Léonard en Koen Meesters benoemd tot nationaal secretaris van het ACV.

Anne Léonard (38) studeerde in 1998 af als licentiate Politieke Wetenschappen aan de Facultés Universitaires Catholiques de Mons (FUCaM). Ze begon haar loopbaan als adviseur op de studiedienst van de ACV-centrale Voeding en Diensten. Ze volgde naast dossiers gelieerd aan de sociale zekerheid, ook onder andere de uitzend-, schoonmaak-, dienstencheques- en recuperatiesector. In 2007 werd Léonard vakbondsverantwoordelijke voor de ACV-centrale Voeding en Diensten in Charleroi.

Koen Meesters (40) startte als juridisch adviseur op de studiedienst van het ACV in 2002. Tot vandaag volgde hij op de studiedienst de dossiers kinderbijslag, jaarlijkse vakantie, bijzondere sociale-zekerheidsstatuten, fiscaliteit en grensoverschrijdende arbeid. Meesters is ook ACV-vertegenwoordiger in commissies van de Nationale Arbeidsraad (NAR) en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Hij is ook actief in de Europese adviescommissies voor sociale zekerheid van werknemers en voor het vrij verkeer van personen.

Anne Léonard en Koen Meesters zullen beiden de dossiers in de sfeer van sociale zekerheid en fiscaliteit opvolgen. Léonard zal tevens de werking van het Brussels Regionaal Comité begeleiden. Begin oktober nemen ze hun nieuwe opdrachten op.

Bron: ACV

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen