< Terug naar overzicht

Ann Van der Voort van Kelly Services naar Haven van Antwerpen

Ann Van der Voort is sinds juli 2010 personeelsverantwoordelijke Scheepvaartmanagement HKD/SVM bij de Haven van Antwerpen. Ze nam afscheid bij Kelly Services, waar ze Country Operations Manager was voor België en Luxemburg. “Hiermee keer ik eigenlijk t

Ann Van der Voort (32) ging na haar studies Communicatie aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen aan de slag in de haven van Antwerpen als uitzendconsulent Maritime & Transport bij Randstad. Na een jaar werd ze consultant bij Robert Half International. In die periode vond ze ook de tijd om bij te studeren. Ze behaalde een bijkomende bachelor Arbeidsrecht aan Syntra.

In 2005 ruilde Van der Voort Robert Half International voor SD Worx, waar ze als accountmanager aan de slag ging. Een jaar later keerde ze terug naar de uitzendsector wanneer ze Recruitment Manager Regio Antwerpen werd bij Adecco. Nog geen jaar later werd ze er Multi Branch Manager, wat gepaard ging met heel wat nieuwe uitdagingen. “Ik was er onder andere verantwoordelijk voor training en ontwikkeling van 45 consultants, zowel door middel van individuele als groepstraining, deed er de coördinatie van grote rekruteringsprojecten en voerde de audit van bedrijfspolicies uit”, zegt Van der Voort. “Ook de implementatie van de onderzoeks- en ontwikkelingsstrategie viel onder mijn bevoegdheden, net zoals interne rekrutering, netwerking, ontwikkeling van workshops en alles wat met aanwerving, ontslag, promotie en talentmanagement te maken had.”

In 2008 nam Van der Voort afscheid van Adecco en nam ze de functie Country Operations Manager aan bij Kelly Services, een wereldwijde aanbieder van HR-diensten. “Ik werd er verantwoordelijke voor de diensten Financial Resources en Scientific Resources voor België en Luxemburg. In volle recessie heb ik deze divisies opnieuw rendabel gemaakt”, vertelt Van der Voort.

Haar bevoegdheden waren onder andere herstructureringen, inclusief aanwerving en ontslag, sluiting en opstart van agentschappen, juridische heroriëntering, alle lokale HR-aangelegenheden, ontwikkeling en implementatie van een verkoopscultuur en salesmanagement. “Eén van de verwezenlijkingen bij Kelly Services is de volledige reorganisatie van twee landen met als doel optimalisatie en specialisatie rond farma, financiën en IT”, zegt Van der Voort. “Ik was ook verantwoordelijk voor het opnieuw rendabel maken en in evenwicht brengen van een verlieslatend bedrijf op ongeveer één jaar tijd.”

Sinds juli is Van der Voort nu aan de slag bij de Haven van Antwerpen als personeelsverantwoordelijke Scheepvaartmanagement HKD/SVM. “In die hoedanigheid keer ik terug naar mijn eerste professionele werkterrein: de haven van Antwerpen. Ik kan er mijn bedrijfservaring en passie voor HR combineren.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen