< Terug naar overzicht

Ann Léonard van Free Record Shop naar NH Hotels

Ann Léonard is HR-manager geworden voor de hotelgroep NH Hotels. Ze komt over van Free Record Shop, waar ze sinds 2006 HR-manager was.

Ann Léonard (39), van opleiding onderwijzeres (Sint-Thomasinstituut, Hogeschool Brussel, 1992), begon haar loopbaan in 1994 in een Amerikaans postorderbedrijf. Ze was er supervisor van de Benelux sales- en telemarketingafdeling. In 1996 kwam ze terecht bij Vedior Interim, waar ze startte als Area Manager voor de specialisatie Medica en uiteindelijk uitgroeide tot Business Unit Manager Medica. In deze periode deed Léonard haar eerste ervaring binnen HRM op als interne trainer.
In 2004 startte Léonard bij de HR-afdeling van Free Record Shop. Aanvankelijk was ze opleidings- en ontwikkelingsverantwoordelijke voor België en Luxemburg, maar later groeide ze door tot HR-manager Belux (ongeveer 300 medewerkers). Ze slaagde erin om een laagdrempelig HR op de kaart te zetten en maakte van HR een flexibel aanspreekpunt voor alle (persoonsgebonden) vragen. Daarnaast toonde ze aan dat HRM meer is dan personeelsadministratie is waar de dienst voorheen toe werd herleid.
Binnen de in oorsprong Spaanse hotelgroep NH is Léonard nu op HR-vlak verantwoordelijk voor België, Frankrijk en Luxemburg (zo’n 700 werknemers). Léonard: “Ik wil samen met mijn team in Diegem een proactieve dienstverlening uitbouwen, rekening houdend met de missie en waarden van NH Spanje. Opnieuw wens ik een laagdrempelig HR-beleid te voeren. Na een professionalisering van HR in België willen we hetzelfde presteren in Frankrijk en Luxemburg. Dit wordt een hele uitdaging binnen een multiculturele werkomgeving.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen