< Terug naar overzicht

Ann D’Havé teamleider Educatie bij het Havencentrum

Ann D’Havé beëindigt haar carrière in de zorgsector en gaat aan de slag als teamleider Educatie bij het Havencentrum van de Provincie Antwerpen. Door jongeren een beleving te geven van de haven ‘in ’t echt’, bouwt het centrum een brug tussen studiekeuze en werkgelegenheid.

Ann D’Havé (52) studeerde in 1986 af als licentiate in de Moraalwetenschap aan de UGent. Haar eerste werkervaring deed ze op als opvoedster in de bijzondere jeugdzorg. Drie jaar later maakte D’Havé bewust de overstap naar HR. Ze stortte zich achtereenvolgens op enkele functies in de payrolling, comp & ben en werd HR-businesspartner in de chemische sector. Later is ze zich, via diverse consultancybedrijven (Stanwick, Hudson en SD Worx), meer gaan toespitsen op werving en selectie, en opleiding en ontwikkeling. Vervolgens ging D’Havé aan de slag als manager Loopbaanbeleid en Ontwikkeling bij het Zorgbedrijf Antwerpen.

De vorige werkgever van de moraalwetenschapster was het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Haar functie Personeels- en Loopbaanontwikkeling behelsde heel wat meer dan het luik Opleidingen. “Ik stond ook in voor het opvolgen van exitgesprekken, de psychosociale welzijnsanalyse, de functieclassificatie en de nieuwe functiebeschrijvingen in het kader van de nieuwe structuur van het ziekenhuis (naar aanleiding van een nieuwbouwproject). Bovendien kreeg ik het eindelijk voor elkaar dat men wou investeren in e-learning.”

D’Havé verlaat nu de zorgsector om de functie van teamleider Educatie op te nemen bij het Havencentrum van de Provincie Antwerpen. Ze zal het educatieve aanbod vernieuwen en meer laten aansluiten bij de leefwereld van de bezoekers. Dat betekent contacten leggen met de bedrijven in de haven om te kijken waar hun noden liggen, afstemmen met scholen (gaande van lager onderwijs tot en met hoger onderwijs) en nieuwe programma's uitwerken. Samen met de medewerkers en de havengidsen worden die programma's met nieuwe tools tot bij de diverse doelgroepen gebracht.

“Ik verlaat het pure HR-werk om me toe te leggen op de brug tussen opleiding en tewerkstelling via een interessant educatief aanbod. Mensen laten leren en zich laten ontwikkelen, is al lang mijn passie en deze functie sluit daar perfect bij aan. Het feit dat de Provincie Antwerpen volledig achter deze vernieuwing staat, draagt zeker bij aan mijn motivatie. Ook de bedrijven in de haven zijn bereid meer mee te werken om goede programma's te ontwikkelen. Bovendien leer ik zo weer een nieuwe wereld kennen”, motiveert D’Havé haar nieuwe carrièrewending.

Het Havencentrum, gevestigd in Lillo, brengt jonge en minder jonge personen naar de onbekende en overweldigende wereld van de haven van Antwerpen. Het centrum brengt hen naar plaatsen en bedrijven waar je anders nooit komt en brengt hen in contact met mensen die in de haven werken. Door hen een beleving te geven van de haven ‘in ’t echt’, bouwen ze een brug tussen studiekeuze en werkgelegenheid.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen