< Terug naar overzicht

Anette Böhm stapt van Proximus over naar Belgacom

De directie van Belgacom benoemde onlangs 46 nieuwe vice-voorzitters. Onder hen ook Anette Böhm, vroeger Director Human Resources bij Proximus. Zij is voortaan de verantwoordelijke HR Belgium bij de Belgacomgroep.

Anette Böhm (38) staat nu in voor Human Resources Belgium bij Belgacom. Sinds medio 2005 was ze HR-directeur bij Proximus.

Böhm studeerde aan de Berufsakademie Mannheim in Duitsland, waar universitaire studies worden gecombineerd met praktische werkervaring. Van 1986 tot 1989 werkte ze op die manier bij Boehringer Mannheim. Ze verliet het bedrijf in 1990 om bij Abbott (ook in Duitsland) aan de slag te gaan. Ze was er achtereenvolgens Human Resources-assistant, junior manager HR en HR-manager Abbott Diagnostics Duitsland en HQ EMEA en Manager Career Resources Center EMEA.

In 1995 volgde Anette Böhm haar Belgische echtgenoot naar zijn thuisland en werd ze na een kort intermezzo als direct search consultant (Vanram Associates) HR-manager voor de drie Belgische entiteiten van de Exact Group. Een verschil in visie deed haar in 1997 overstappen naar Oracle Belgium/Luxemburg, waar ze niet alleen een HR-departement opstartte, maar ook de meerwaarde ervan aantoonde.

Een aanbod van Agfa om Europese en wereldwijde HR-verantwoordelijkheid te dragen, kon Böhm niet weigeren en dus werd ze in september 2003 HR-director Agfa Europe en algemeen hoofd HR van Agfa Graphic Systems. Ze ontwierp er een nieuwe Europese HR-organisatie in de lijn van de huidige economische realiteit en gaf de aftrap voor cultuurveranderingmanagement.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen