< Terug naar overzicht

Anette Böhm stapt op bij Belgacom

Anette Böhm, HR-directeur van Proximus en tegelijk HR-verantwoordelijke voor de Belgische activiteiten van Belgacom, verlaat de groep. Ze gaat in september aan de slag bij dienstverlener SD Worx.

Anette Böhm (39) was sinds midden 2005 HR-directeur bij Proximus. Ze speelde er samen met een professionele HR-ploeg en goed gemotiveerd personeel in op de nieuwe uitdagingen op de markt van de mobiele telefonie. In maart 2007 werd ze door de directie van Belgacom, samen met 45 anderen, benoemd tot vicevoorzitter. In de functie van HR-directeur België was ze dus één van de zowat vijftig topmanagers van de telecomgroep.

Böhm zou op 1 september aan de slag gaan bij SD Worx. De woordvoerster van Proximus bevestigt de informatie, maar wenst niet dieper in te gaan op de beweegredenen voor het vertrek van Böhm. Maar de hertekening van de structuur van Belgacom, waarbij Proximus opgaat in de groep, zal er hoogstwaarschijnlijk verband mee houden. Die hertekening was vorige week overigens aanleiding tot de eerste stakingsaanzegging bij Proximus.

Anette Böhm studeerde aan de Berufsakademie Mannheim in Duitsland, waar universitaire studies worden gecombineerd met praktische werkervaring. Van 1986 tot 1989 werkte ze op die manier bij Boehringer Mannheim. Ze verliet het bedrijf in 1990 om bij Abbott (ook in Duitsland) aan de slag te gaan. Ze was er achtereenvolgens HR-assistant, junior manager HR en HR-manager Abbott Diagnostics Duitsland en HQ EMEA en Manager Career Resources Center EMEA.

In 1995 volgde Böhm haar Belgische echtgenoot naar zijn thuisland en werd na een kort intermezzo als direct search consultant (Vanram associates) HR-manager voor de drie Belgische entiteiten van de Exact Group. Een verschil in visie deed haar in 1997 overstappen naar Oracle Belgium/Luxemburg, waar ze niet alleen een HR-departement opstartte, maar ook de meerwaarde ervan bewees.

Een aanbod van Agfa met Europese en wereldwijde HR-verantwoordelijkheid kon Böhm niet weigeren. Dus ging ze in september 2003 aan de slag als HR-director Agfa Europe en algemeen hoofd HR van Agfa Graphic Systems. Ze ontwierp er een nieuwe Europese HR-organisatie in de lijn van de huidige economische realiteit en gaf de aftrap voor een cultureel changemanagement.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen