< Terug naar overzicht

Anette Böhm senior general manager Corporate Human Resources bij KBC

Anette Böhm heeft SD Worx verlaten en is nu senior general manager Corporate Human Resources bij KBC.

Anette Böhm (46) heeft een bachelor in Toegepaste Economie aan de Berufsakademie Mannheim (Duitsland) en een master in Coaching and Counselling for Change van Insead in Fontainebleau (Frankrijk).

Böhm zette haar eerste stappen in HR in Duitsland. Na haar studies ging ze aan de slag bij Abbott Laboratories als HR-manager voor de diagnostica-divisie Duitsland en later als career development manager Europa, Midden-Oosten en Afrika. Na vijf jaar verhuisde ze om privéredenen naar België en werkte ze achtereenvolgens bij Oracle, Agfa, Proximus/Belgacom en SD Worx, telkens in een HR-functie.

Bij SD Worx was ze lid van het executive committee. “Samen met mijn collega's heb ik gewerkt aan de transformatie van SD Worx van een lokale payroll provider naar een internationale HR Service Provider”, vertelt Böhm.

Sinds september 2013 is Böhm senior general manager Corporate Human Resources bij KBC. Ze is er verantwoordelijk voor het corporate HR-beleid van de groep. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor de identificatie en de doorgroei van de toptalenten, de benoemingen en de begeleiding van alle senior managers in de groep.

“De cultuur en de uitstraling van de groep spraken mij aan. KBC heeft in tijden van crisis getoond dat er niet alleen genoeg veerkracht is om te herstellen, maar ook dat de groep in staat is om duurzame veranderingen en verbeteringen door te voeren. KBC komt onder meer dankzij de PEARL-strategie en verandering van corporate culture zelf sterker uit de crisis”, zegt Böhm.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen