< Terug naar overzicht

An De May global compensation & benefits manager bij Agfa-Gevaert

An De May is sinds december 2011 compensation & benefits manager bij Agfa-Gevaert.

An De May (34) behaalde in 2001 aan de EGON Hogeschool het diploma Bedrijfsbeheer, optie Accountancy-Fiscaliteit. Nadien behaalde ze aan de Fiscale Hogeschool Brussel een postgraduaat Fiscale Wetenschappen. In 2009 volgde ze de opleiding Compensation & Benefits Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School en in 2010 Bedrijfsbeheer, optie Verzekeringen aan de HUB Brussel.

In 2001 begon ze haar carrière bij PricewaterhouseCoopers (PwC). In 2007 stapte ze over naar BNP Fortis Paribas als international tax coördinator. In 2010 werd ze Head of HR, Insured Benefits. Bij BNP Paribas Fortis was ze onder meer verantwoordelijk voor een communicatiecampagne over pensioenen en andere extralegale voordelen. “De werknemers genieten van heel wat voordelen, maar deze werden hen te weinig uitgelegd waardoor de voordelen ook niet naar waarde werden geschat. Door een uitgebreide communicatiecampagne werden deze moeilijke topics in de kijker gesteld.”

Sinds december 2011 is An De May global compensation & benefits manager bij Agfa-Gevaert. “In 2011 kreeg ik via het programma ‘VMA Jonge Managers / Wijze Mentors’ de kans om te kunnen genieten van de raad van 'wijze mentor’ Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs. Al snel daagde Wouter me uit om na te denken over mijn professionele waarde: waarom ga ik elke dag werken? Een zeer eenvoudige denkoefening, maar het is voor mij zeer bepalend geweest. Bij BNP Paribas Fortis heb ik heel wat bijgeleerd over HR-communicatie. Vooral tijdens de woelige periode van de bank bleek dit net het verschil te maken. Ik hoop dan ook met deze ervaring te kunnen bijdragen aan de beloningsstrategie van Agfa”, vertelt De May.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen