< Terug naar overzicht

Alexis Devlies HR-businesspartner bij AGC Glass

In maart 2016 startte Alexis Devlies als HR-businesspartner bij glasproducent en –distributeur AGC (het vroegere Glaverbel).

Alexis Devlies (34) behaalde een master in de Pedagogische Wetenschappen (2004), een master in de Algemene Economie en Bedrijfskunde (2005) en een certificaat Personeelsbeleid (2006) aan de Universiteit Gent. Nadien verwierf hij ook een certificaat HR-management aan de Ehsal Management School (2010) en de certificaten Executive Masterclass in HRM en Change Fundamentals aan de Vlerick Business School (2014).

In 2006 startte Devlies zijn professionele loopbaan bij zelfstandigenorganisatie Unizo als arbeidsmarktadviseur. Een jaar later werd hij er ook adviseur voor de lokale economie, waardoor hij verantwoordelijk werd voor de inhoudelijke en budgettaire opvolging van alle projecten omtrent lokale economie. Na twee jaar dienst bij Unizo, zette Devlies de stap naar Groep Zenito als HR-adviseur. In 2012 promoveerde hij er tot HR-manager.

In maart 2016 startte Devlies als HR-businesspartner bij AGC Glass, in België ongetwijfeld beter bekend onder de vorige naam Glaverbel. Hij zal er zijn tijd verdelen tussen het Europees hoofdkwartier in Louvain-la-Neuve en de fabriekssite in Mol. Vandaag liggen zijn verantwoordelijkheden hoofdzakelijk op het gebied van functieclassificatie (ORBA voor arbeiders en bedienden, HAY voor de kaderleden) en is hij verantwoordelijk voor Training & Development voor de medewerkers van de Europese hoofdzetel (alles binnen de divisie Building). Daarnaast spendeert de naar Luik uitgeweken West Vlaming heel wat tijd aan een project rond competentiemanagement (Skills²), “waarbij we ons richten op de uitbouw van een AGC Academy.”

AGC Glass Europe heeft zo’n 14.500 medewerkers in dienst, verspreid over 100 sites doorheen Europa.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen