< Terug naar overzicht

Alain Dehaze wordt CEO van Adecco

De ene Belg lost de andere af aan het hoofd van Adecco: Alain Dehaze volgt begin september 2015 Patrick De Maeseneire op als CEO van de grootste uitzendgroep ter wereld.

Patrick De Maeseneire, die Adecco de voorbije 6 jaar heeft geleid, had al aangegeven dat hij het Zwitserse HR-concern eind dit jaar zou verlaten. Het wordt wat vroeger. Begin september neemt Alain Dehaze zijn taken over als CEO. De Belg Dehaze (51) staat momenteel aan het hoofd van Adecco Frankrijk, de grootste markt van de groep, goed voor 23% van de omzet. Hij ging in 2009 aan de slag voor Adecco als hoofd van de tak Noord-Europa (Benelux en de Scandinavische landen) en trok in 2011 naar Frankrijk.

Van 2007 tot 2009 was Dehaze CEO van Humares, een Nederlandse groep gespecialiseerd in professional staffing. Van 2002 tot 2005 was hij CEO van de HR-groep Solvus. Na de overname van Solvus door USG People in 2005 werd Dehaze benoemd als COO en deputy CEO van USG People, met verantwoordelijkheid voor de operationele activiteiten en de integratie van Solvus. Voordien bekleedde hij ook al leidersfuncties in een aantal Europese landen voor Henkel en ISS.

Adecco Group, gebaseerd in Zürich, telt meer dan 31.000 medewerkers en 5100 kantoren in meer dan 60 landen. De groep stelt elke dag zowat 650.000 mensen aan het werk. In België heeft de onderneming 800 werknemers en 130 kantoren. Het biedt hier diverse HR-diensten aan onder verschillende merken, zoals XPE (professional staffing), Modis (ICT-professionals), 3W (interim-management) en Lee Hecht Harrison/DBM (loopbaanbegeleiding en outplacement).

Patrick De Maeseneire (57), die eerder al CEO was van de Zwitserse chocoladegigant Barry Callebaut (met een belangrijke vestiging in Wieze, niet echt ver van de Aalsterse regio waar hij vandaan komt), heeft nog niet bekendgemaakt waar hij naartoe trekt.

Bron: Adecco (adecco.be)


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen