< Terug naar overzicht

Adecco stelt HR-directeur aan voor uitzendkrachten

Het uitzendbedrijf Adecco maakt werk van een specifiek personeelsbeleid voor de uitzendkrachten en stelde daartoe een HR-manager aan in de persoon van Myriam Lemaire. Dat is een nieuwe positieve trend in een branche die sociaal gezien blijft vooruitgaan.

Managing director Mark De Smedt van Adecco Benelux motiveert de aanstelling van een specifieke HR-directeur voor de uitzendkrachten als volgt: “Hun verwachtingen zijn helemaal anders dan die van onze vaste werknemers. Bij uitzendkrachten overheerst meestal onzekerheid ten aanzien van hun toekomst op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd beseffen we maar al te goed dat onze uitzendkrachten dé sleutel in handen hebben om optimaal aan de noden van onze klanten te beantwoorden.”
Myriam Lameire mag de spits afbijten. Zij was voorheen al personeelsverantwoordelijke van Adecco. De naam van haar opvolger als personeelsdirecteur van de vaste Adecco-werknemers was bij het afsluiten van de redactie nog niet bekend. Het bedrijf kondigde overigens de aanwerving aan van 60 extra vaste medewerkers.
Ook nieuw is het Internationaal Engagementenprogramma, dat in Frankrijk werd uitgetest, ondertussen in 15 Europese landen loopt en zal uitgebreid worden naar de 70 landen waar de groep actief is. Het programma omvat 12 punten, met garanties voor de selectie en levering van uitzendkrachten. Bedrijven kunnen zelfs een recht doen gelden op een compensatieregeling als er iets fout gaat.
Zes engagementen gaan richting klanten-bedrijven en hebben betrekking op een behoefteanalyse, snel antwoord i.v.m. de zoekopdracht, 100% tevredenheid, continuïteit van de dienstverlening, veiligheid en ver doorgedreven specialisatie. Komt Adecco op sommige punten zijn beloften niet na, dan heeft de klant recht op compensatie in de vorm van gratis werkuren bij de volgende opdracht.
Zes andere verbintenissen gelden voor de uitzendkrachten en hebben te maken met passend werk, informatie over de continuïteit van de opdrachten, loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling, veiligheid, non-discriminatie en extra werknemersvoordelen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen