< Terug naar overzicht

Ze maken ons kapot, meneer!

Auteurs:Geert Degrande, Joan De Winne en Rebekka Rogiest
Uitgever:Uitgave door de auteurs, 132 blz.
ISBN:97894 92182 937
Prijs:€14.95
In ‘Ze maken ons kapot, meneer!’ brengen Rebekka Rogiest, Geert Degrande en Joan De Winne oorzaken, gevolgen én remedies omtrent stress en burn-out in kaart.

Stress en burn-out, die woorden klinken straks nog te modieus of te hol om nog te durven gebruiken. En toch. Alle heisa, rapporten en studies ten spijt, verandert er gewoonweg niets op de werkvloer, zo constateren al evenveel onderzoekers. Laten we de aandacht dan nog maar eens aanzwengelen met een boek dat oorzaken en gevolgen, maar ook symptomen en remedies in kaart brengt: ‘Ze maken ons kapot, meneer!’ van psychotherapeut Rebekka Rogiest, journalist Geert Degrande en Joan De Winne, gepensioneerd diensthoofd van het slachtofferidentificatieteam en nu aan de slag als trainer-facilitator in leiderschapsontwikkeling.

Deze uitgave (in eigen beheer, “We willen de uitgevers ook laten zien dat hun businessmodel gedateerd is”) begint als een uit de kluiten gewassen essay dat tal van onderzoeken, feiten en cijfers aanhaalt om iedereen de ogen te openen. Al gauw wordt de drievoudige centrale boodschap duidelijk:

  • Op de werkvloer worden mensen gereduceerd tot een kostenpost.
  • De problemen worden veroorzaakt door de leidinggevenden (al dan niet buiten hun wil).
  • Medewerkers zijn niet intrinsiek gemotiveerd, omdat ze de zin van het werk niet zien.

Vervolgens wordt via getuigenissen en mogelijke remedies een arsenaal aan tips meegegeven, onder meer over leiderschapsstijl, feedbackadvies en groepsdynamica. Naast wake-up-call, mag deze pocket dan ook geëtiketteerd worden als een duidelijk overzicht van een hoogst actuele problematiek.

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen