< Terug naar overzicht

Verandermanagement in 28 lessen

Auteurs:Jaap Boonstra
Uitgever:Business Contact, 155 blz.
ISBN:97890 470 06329
Prijs:€19.95
Met 'Verandermanagement in 28 lessen’ gidst de Nederlandse hoogleraar Jaap Boonstra ons door het mijnenveld van veranderingen. Het aanwenden van een pasklare oplossing is één van de acht manieren om een verandering te verprutsen. Dat stelt de Nederlandse hoogleraar Jaap Boonstra (Universiteit van Amsterdam en Esade Business School Barcelona) in ‘Verandermanagement in 28 lessen’.

Het aanwenden van een pasklare oplossing is één van de acht manieren om een verandering te verprutsen. Dat stelt de Nederlandse hoogleraar Jaap Boonstra (Universiteit van Amsterdam en Esade Business School Barcelona) in ‘Verandermanagement in 28 lessen’: “Bij pasklare oplossingen neemt de betrokkenheid af, behalve bij een enkele profeet die gelooft dat de oplossing het ideaal is én bij mensen die zich gedragen als goed geoliede windvanen. Je kunt beter met elkaar problemen verkennen en samen naar oplossingen zoeken.”

“Geplande en gestuurde verandering past niet bij de huidige tijd vol onzekerheid, complexiteit en turbulentie”, meent Boonstra. Het komt er nu veel meer op aan om stapsgewijs de geschikte richting te zoeken. Kortom, “de misvatting dat je een verandering kunt managen, is wijdverspreid.” Boonstra, die ook al heel wat consultancyervaring torst, lardeert zijn opvattingen met praktijkvoorbeelden. Niet bepaald het ultieme boek over verandermanagement, wel interessant als oogopener of discussiestof.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen