< Terug naar overzicht

Verandermanagement

Auteurs:Bech Karin
Uitgever:Thema, 141 blz.
ISBN:978 90 5871 108 3
Prijs:€20.00
[p]Veranderen is dagelijkse kost, maar daarmee nog geen gesneden koek. Karen Bech serveert u echter hapklare brokjes verandermanagement.[/p]

We must become the change we want to see.” Ghandi zei het zo mooi. Karen Bech past de wijze uitspraak toe op management: “We moeten de verandering voelen, worden, eigenlijk gewoon zijn, om medewerkers mee te krijgen. Om hen het belang van een nieuwe aanpak in te laten zien.”


Een draagvlak creëren, daar draait het dus om. Bech raadt u aan veel te praten met medewerkers, hen uit te leggen wat er aan de hand is. Alleen zo begrijpen ze waarom verandering noodzakelijk is en hoe zij daaraan kunnen bijdragen. U moet hen wel de kans geven om met het nieuwe te leren omgaan, om te kunnen trainen met het nieuwe gedrag. U blijft vooral in dialoog met uw medewerkers, u betrekt ze en stimuleert ze. U vraagt naar hun mening en hun ervaringen.


Dit alles lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Over het onderwerp zijn dan ook tal van boeken verschenen. Toch maakt een groot deel van de veranderliteratuur ons niet wijzer. Het wemelt van de verandermodellen, systemen en theorieën. Allemaal erg afstandelijk, stijf, zwaar en ontastbaar. Dit boek over veranderen brengt hier verandering in.


Verandermanagement biedt u stapsgewijs handreikingen bij het plannen en faseren van een veranderingsproces. Er wordt uitgebreid ingegaan op hoe u medewerkers kunt sturen op houding en gedrag. Want de cultuur binnen de organisatie is een cruciale factor bij veranderingsprocessen. Wat kunt u het beste doen en wat niet? Karen Bech stelt verschillende interventies en adviezen voor. Verder gaat ze ook in op communiceren bij verandering. U leert een communicatieplan opstellen en krijgt een overzicht van de belangrijkste communicatieve technieken. Het boek besluit met een hoofdstuk over weerstand bij veranderingen. U leest waar weerstand vandaan komt en hoe zich dat kan uiten. Natuurlijk verneemt u daarna alles over werkbare manieren om medewerkers in verschillende weerstandsfasen constructief te managen.


De auteur verzamelde erkende verandertheorieën, maar vertaalde ze en combineerde ze tot een concrete aanpak. Geen nodeloze aandacht voor theorie en jargon, maar een puur praktische invalshoek die u uitlegt hoe u uw volgende verandertraject aanpakt. Het boek is bijgevolg een krachtige steun als u betrokken bent bij een veranderingsproces, maar het draagt ook bij tot uw ontwikkeling door te reflecteren op uw eigen werksituatie en competenties.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen