< Terug naar overzicht

Strategisch werken met competenties

Auteurs:Vernhout Arjan
Uitgever:Uitgeverij Nelissen, 168 blz.
ISBN:90-244-1664-7
Prijs:€19.00
Het boek <i>Strategisch werken met competenties</i> van Arjan Vernhout leert u hoe u het competentiemanagement ten volle kan benutten. Competentiebeheer stopt niet bij de meting van bekwaamheden of bij de keuze van een opleiding waarmee u de mindere punten bijschaaft. Wie competentiemanagement op een hoog, strategisch niveau toepast, haalt het van de concurrentie.

Arjan Vernhout werd doctorandus Bedrijfskunde aan de Nijmegen School of Management. In <i>Strategisch werken met competenties</i> stelt hij vast dat vele ondernemers vertrouwd zijn met het competentiedenken en met strategisch management, maar dat weinigen onder hen de twee met elkaar in verband brengen.


Vernhout pleit ervoor om minimaal om de drie jaar een strategisch plan uit te tekenen dat duidelijk aangeeft welke competenties urgent zijn om de bedrijfsdoelen te halen. Vandaag, morgen, maar ook op langere termijn. Strategisch management betekent op tijd de juiste vragen stellen over businessconcept, organisatieconcept en over de kernprocessen van de onderneming. Welke producten of diensten bieden we aan welke afnemers aan? Hoe bereiken we die doelgroep? Welke middelen zijn daarvoor nodig? Wie op die manier klaarheid schept, ziet de kracht en knelpunten van zijn bedrijf op korte termijn en begrijpt beter welke competenties ook op lange termijn in het huis nodig zijn.


Vernhout legt uit hoe u in acht fasen een strategisch competentiemanagement op touw zet. Hij biedt een theoretisch kader, maar staaft zijn woorden met praktijkvoorbeelden. Met zijn geduldige aanpak neemt hij de lezer bij de hand. Die leert stapsgewijs bij over strategisch competentiebeheer.


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen