< Terug naar overzicht

Strategie en organisatie van publieke organisaties

Auteurs:Heene Aime Desmidt Sebastian
Uitgever:Lannoo Campus, 312 blz.
ISBN:90 209 6113 6
Prijs:€28.00
Managers van publieke organisaties zijn afhankelijk van politieke goodwill, wisselende budgetten en maatschappelijke voorkeuren die snel kunnen keren. Voor Sebastian Desmidt en Aim? Heene is hun taak en hun rol specifiek genoeg om er een uitgebreid boek aan te wijden. Strategie en organisatie van publieke organisaties is sterk wetenschappelijk onderbouwd.

Aimé Heene is opleidingsdirecteur van de specialisatieopleiding ‘master in het management van overheidsorganisaties’ aan de Universiteit Gent en bracht met zijn Praktijkboek Strategie een ware bestseller uit. Sebastian Desmidt is medeoprichter en coördinator van de masteropleiding. De universitaire invalshoek van beide heren wordt duidelijk vanaf de eerste bladzijden van Strategie en organisatie van publieke organisaties. Ze zetten in een drang naar objectiviteit tegengestelde bevindingen van verschillende onderzoekers tegenover elkaar, maar werken wel doelgericht naar wat ze zelf willen duidelijk maken. Namelijk dat overheids- of semi-publieke organisaties anders in elkaar zitten dan private ondernemingen en dat die eigenheid specifiek strategisch management vereist. Heene en Desmidt dragen een academische zorg voor definitievorming. Het maakt hun publicatie theoretisch en soms taai, maar ook degelijk onderbouwd.


De gebruikte theoretische opdeling is maar het raamwerk waarbinnen mogelijke strategieën passen. Boeiend wordt het wanneer Heene en Desmidt in Strategie en organisatie van publieke organisaties uitleggen hoe een strategie kan en moet veranderen onder invloed van concrete situaties.


Een uitgebreide recensie van dit boek leest u in HR Square nr. 33 (maart).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen