< Terug naar overzicht

Plannen en organiseren

Auteurs:Bouman Jolanda
Uitgever:Thema, 150 blz.
ISBN:90 5871 227 1
Prijs:€20.00
[p]Hoe organiseert u de werkzaamheden van uw team of afdeling zo efficiënt en effectief mogelijk? Jolanda Bouman leert u plannen en organiseren om de juiste zaken op het juiste moment te doen.[/p]

“De belangrijkste zaken het eerst en slechts één tegelijk, dat is het geheim van mensen die zoveel en ogenschijnlijk zoveel moeilijke dingen doen. Ze doen maar één ding tegelijkertijd. Het resultaat is dat ze uiteindelijk veel minder tijd nodig hebben dan wij.” Dit citaat is niet afkomstig van Jolanda Bouman, de auteur van ‘Plannen en organiseren’, maar wel van managementgoeroe Peter Drucker. Het is echter zeer toepasselijk bij het boek van Bouman. De schrijfster leert u met deze publicatie immers afstand nemen van de hectiek van alledag. Ironisch genoeg moet u hier wel de tijd voor hebben, natuurlijk.


“Welke dingen doet u eigenlijk, en wilt u dat ook?”, is de centrale vraag achter dit boek. U leert doelen stellen, processen begeleiden, functieprofielen opstellen, een goede en haalbare planning maken en tijd managen. Want wie nooit nee zegt, krijgt steeds meer op zijn bord. Bouman stuurt heel wat theorieën hieromtrent zonder concrete voorbeelden maar wel met abstracte schema’s op u af, maar vergis u niet: ook zonder praktijkvoorbeelden zet ze u tot nadenken aan. Bij het lezen van dit boek zult u zich voortdurend de vraag stellen hoe u het zelf doet, of u zelf genoeg rekening houdt met, of u zelf op de hoogte bent van…


Dit boek is specifiek gericht op de middenmanager en hoe die zijn/haar rol als organisator vervult. De middenmanager zit immers tussen twee vuren: de top en het uitvoerend niveau, elk met zijn eigen belangen, die helaas niet altijd met elkaar overeenkomen. De belangrijkste taak van die middenmanager is het vertalen van strategische bedrijfsdoelstellingen in concrete activiteiten en resultaten. Bouman geeft dan ook aan via welke processen dit kan, hoe die processen werken en hoe u concrete resultaatgerichte en uitdagende doelen voor uw medewerkers formuleert.


Onontbeerlijk daarbij is inzicht in de organisatiestructuren en typen, het saaiere maar noodzakelijke deel van ‘Plannen en organiseren’. Verder krijgt u inzicht in hoe het werk te verdelen (welke organisatorische en motivatieaspecten spelen een rol bij het opzetten van functies, welke taken krijgt een medewerker en hoe omschrijft u zijn of haar functie). Maar ook uw persoonlijk succes, uw persoonlijke tijdbeheersing, uw delegeervaardigheden en uw sterktes en zwaktes als manager worden onder de loep genomen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen