< Terug naar overzicht

Organisatiestructuren

Auteurs:Keuning Doede Wolters Matthijs
Uitgever:Financial Times/Prentice Hall, 638 blz.
ISBN:97890 430 1443 4
Prijs:€50.00
[p]Doede Keuning en Matthijs Wolters brengen niet alleen alle organisatiestructuren in kaart, ze geven evengoed stevige kritiek op diverse managementhypes. Zelfs de "lerende organisatie" valt door de mand.[/p]

Allicht zit de kolos Structuur doorzien niet in het boekenaanbod dat zich naar HR-managers richt. Voorlopig is het ook tamelijk stil gebleven rond de publicatie. Vreemd, want dit handboek zou wel degelijk in de kernbibliotheek van iedere manager moeten zitten (en dus ook van iedere HR-manager). De Amsterdamse hoogleraar Doede Keuning en zijn jongere confrater Matthijs Wolters hebben een huzarenstuk volbracht met deze inventarisatie van organisatiestructuren. Alle mogelijke structuren worden in kaart gebracht - van het gecentraliseerde functionele model tot een divisiestructuur, van de stafdiensten tot de inmiddels beroemde matrixorganisatie, van arbeidsverdeling tot het hyperactuele opzetten van allianties.

Gelukkig biedt deze uitgave méér dan een gortdroog handboek van academische envergure. Keuning en Wolters doorspekken hun theoretische opsomming met concrete bedrijfscases en gaan de kritische kanttekeningen niet uit de weg. Vooral de vele managementmodes en een rist wetenschappelijk klinkende concepten moeten het ontgelden. Zelfs het zo vaak bejubelde label - lerende organisatie - wordt opzij geschoven als een abstractie in het kwadraat: "Alleen mensen als individuen kunnen leren (als zij willen)." Ook kennismanagement wordt geklasseerd als lege huls, een uitspraak die gestaafd wordt met twee onderzoeken. Kortom, een handboek dat naast het grondige academische overzicht ook pittige kritiek en een heldere visie bevat.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen