< Terug naar overzicht

Oplossingsgericht HRM

Auteurs:Gwenda Schlundt Bodien, Coert Visser en Joyce Weber
Uitgever:Kluwer, 195 blz.
ISBN:97890 4651 750 5
Prijs:€65.00
In ‘Oplossingsgericht HRM’ leert u ‘succesgericht’ coachen, adviseren, conflicten hanteren, feedback geven en onderhandelen met vakbonden.

Als er een Oplossingsgericht HRM is, zoals de jongste titel uit de Kluwer-serie ‘HRM Themaboek’ luidt, bestaat er dan ook een destructief of probleemzoekend HRM? Verrassend genoeg bevestigen de auteurs Gwenda Schlundt Bodien, Coert Visser en Joyce Weber dat er wel degelijk een defectgerichte benadering bestaat. En die wordt nog vaak gebruikt ook. Het gaat om een manier van problemen oplossen waaraan veel nadelen kleven: de gevestigde probleemgerichte benadering. U kent het wel: eerst grondig analyseren waar het probleem vandaan komt, de oorzaken afbakenen, de schuldigen aanwijzen en vervolgens scenario’s bedenken om het probleem op te lossen.

“Dat alle aandacht gaat naar het defect, maakt de belemmeringen, weerstand en het defect alleen maar groter”, schrijven de drie consultants. “Alle aandacht gaat naar wat u niet wil en wat er niet goed werkt.” Hoe weet u trouwens wanneer u de probleemanalyse kunt afronden? Hoe weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet? Misschien bent u net klaar met de analyse en duiken er bijkomende problemen op. Deze analytische en klinische aanpak kan tijdrovend en omslachtig zijn, en vervelende bijeffecten hebben.

In plaats van te zoeken naar de oorzaken, vraagt de succesgerichte benadering wat er in de plaats moet komen: het gewenste succes. Daar krijgen we het weer: er bestaan geen problemen, alleen maar uitdagingen… Die boutade wordt vermeden. Er is aandacht voor het probleem en hoe u er last van heeft. Maar daar houdt het op. Een verdere analyse of diagnose komt er niet aan te pas. De aandacht gaat naar het beschrijven van het na te streven toekomstperspectief.
Er komen dus drie cruciale vragen:

1. Wat is mijn probleem en hoe heb ik er last van?
2. Wat wil ik in de plaats van dit probleem?
3. Wanneer ging het al eens zoals ik het wil hebben?

De redenering is dat u delen van de oplossing vindt door te zoeken naar uitzonderingen en te analyseren hoe die uitzonderingen tot stand kwamen. Deze uitzonderingen liggen in het verleden en zijn het bewijs dat het probleem op te lossen valt. Aangezien geen enkel probleem zich 24 uur per dag voordoet, zeker niet in dezelfde mate, kan u veel leren van de uitzonderingen. Ga maar even bij uzelf te rade: heeft u het echt altijd zo ontzettend druk? Is het teamconflict voortdurend aanwezig?
Het laatste hoofdkenmerk van succesgericht tussenbeide komen is de stap voor stap aanpak. Het gaat erom kleine stapjes te zetten in plaats van grote sprongen te maken. Dat is makkelijker en leidt tot het op gang brengen van echte verandering. Geen omslachtige actieplannen dus, maar antwoord geven op de vraag: ‘Welke sterktes en zwaktes van mezelf en anderen kan ik benutten om het doel te bereiken?’

Dit alles lijkt misschien nog een te optimistisch verkoopplaatje, maar deze uitgave heeft ook de nuchtere lezer wel degelijk iets te bieden. De heldere uitleg en vooral de vele praktijkvoorbeelden maken van dit boek een praktisch hulpmiddel. De indeling is helder en handig. Eerst gaan de auteurs in op de succesgerichte rolinvulling door de HR-professional (als coach, leidinggevende, adviseur, collega, onderhandelaar). Aan de hand van tips en stappenplannen leert u succesgericht coachen, adviseren, conflicten hanteren, feedback geven en onderhandelen met vakbonden en de ondernemingsraad. De uitgeschreven en soms grappige dialogen in de rollenspelen zijn bijzonder leerrijk.
Daarna volgt de toepassing van de succesgerichte benadering in de aandachtspunten van de HR-professional: selectie, beoordeling, ontwikkeling en uitstroom. De focus ligt op het voeren van succesgerichte selectie-, functionerings-, beoordelings- en uitstroomgesprekken.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen