< Terug naar overzicht

Onbegrensd werken

Auteurs:Ton Korver & Karin Potting
Uitgever:Coutinho, 245 blz.
ISBN:97890 469 00628
Prijs:€27.50
In ‘Onbegrensd werken – Arbeid en HRM in de 21ste eeuw’ verkennen Ton Korver en Karin Potting geduldig het ruime werkterrein van HRM anno 2013 én ze wagen zich finaal aan een blik op de toekomst van HRM.

Met louter individuele prestatiebeloning haal je de lijm uit het team weg. Teambeloning is een beter alternatief, zo waarschuwt de Nederlandse hoogleraar Personeelswetenschappen Karin Sanders. Stroken haar bevindingen met andere onderzoeken? En wat gebeurt er ondertussen in de praktijk?

Op die geduldige manier (citaten, studies, tegenargumenten en bedrijfscases) gaan Ton Korver en Karin Potting (De Haagse Hogeschool) te werk in ‘Onbegrensd werken – Arbeid en HRM in de 21ste eeuw’, precies zoals we het willen: niet hinkstapspringen tussen losse anekdotiek, maar schaakspelen op het kruispunt van wetenschappelijk onderzoek en concreet werkveld.

Ondanks de vele valkuilen en barre toepassingen, wordt ‘loon naar werken’ wel een belangrijk uitgangspunt voor de komende decennia. De achilleshiel ligt bij de leidinggevenden, die vaak niet om kunnen met evalueren en feedback geven. Een uitgekiend beloningsbeleid staat of valt met de scholing van leidinggevenden.

Op die manier exploreren de auteurs het brede terrein van HRM en arbeidsrelaties, wat onvermijdelijk uitmondt in de vraag wat HRM met het Nieuwe Werken kan doen. In de uitleiding wordt de toekomst van HRM verkend met als slotakkoord: het vergroten van werkzekerheid (niet: baanzekerheid) door het werk te benaderen als leerproces. Een aanrader.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen