< Terug naar overzicht

Ode aan de arbeid

Auteurs:Alain de Botton
Uitgever:Atlas, 351 blz.
ISBN:97890 450 1587 3
Prijs:€22.00
In 'Ode aan de arbeid' gaat Alain de Botton op zoek naar de betekenis van werk. Werk is zelfs zo belangrijk geworden, dat we er onze identiteit mee vormen, stelt hij vast.

De Britse, in Zwitserland geboren filosoof Alain de Botton adviseerde eerder al om kneusjes te kiezen als vrienden om jezelf beter en succesrijker te voelen. In 'Ode aan de arbeid' zoekt hij uit waarom de meesten van ons zo hard werken, ook al vindt op zijn minst de helft van de mensen dat hij zijn echte roeping gemist heeft en al denkt de andere helft dat hij zinloze zaken verricht.
Enig cynisme is de populaire filosoof niet vreemd, maar toch laat hij het boek niet rondspinnen in bitterheid. De scherpe kantjes, de sarcastische capriolen en de hilarische taferelen doen de lezer uiteindelijk diep nadenken over werk en andere levensvragen – en zo bereikt de filosoof wonderwel zijn doel.
Waarschuwing: loopbaanbegeleiders die dit boek lezen, moeten tegen een stevig stootje kunnen. Zij vinden een hoofdstuk waar ze misschien liever meteen zullen doorbladeren. Of zijn ze moedig genoeg?


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen