< Terug naar overzicht

NLP-werkboek voor dummies

Auteurs:Romilla Ready & Kate Burton
Uitgever:Pearson, 27 blz.
ISBN:ISBN 97890 430 1659 9
Prijs:€0.00
Is neurolinguïstisch programmeren (NLP) een wetenschap of kwakzalverij? Precies op die cruciale vraag geeft het ‘NLP-werkboek voor dummies’ geen antwoord. Tekst LDD

“NLP is voor mij een commercieel uitgebate geloofsovertuiging en zeker geen wetenschap”, concludeert Patrick Vermeren in ‘De HR-ballon’, zijn kritische boek waarin hij tien populaire praktijken doorpikt. Op zijn zachtst gezegd is NLP niet onomstreden. Dat verhindert niet dat de theorie nog altijd een grote schare aanhangers telt. Nu verschijnt er zelfs een ‘NLP-werkboek’ in de populaire serie ‘voor dummies’, het format waarin een concept doorgaans uitvoerig en toch kraakhelder uiteengezet wordt. Een stevige portie vereenvoudiging en didactische ingrepen maken de thema’s verteerbaar.
Is dat ook gelukt bij het NLP-werkboek, waarin de lezer praktische technieken beloofd wordt? Vanuit een louter ‘technisch’ perspectief slaagt deze publicatie cum laude in haar opzet. Dit is het soort handboek waarop heel wat leraren ongetwijfeld stikjaloers zijn. Een uitgekiende structuur helpt daarbij. Bovendien vinden we pictogrammen bij allerhande toelichtingen, zoals de uitleg van jargon, het recapituleren van essentiële principes en het rondstrooien van praktische tips.
NLP staat voor neurolinguïstisch programmeren en wordt als volgt ingeleid: “Neuro heeft betrekking op de neurologie die alle mensen gemeenschappelijk hebben. Alleen dankzij de zenuwbanen kun je een plaatje zien, een geluid horen, iemands aanraking herkennen of een emotie voelen. Linguïstisch verwijst naar taal. NLP omvat echter veel meer dan woorden; NLP heeft ook betrekking op de lichaamstaal. Programmeren is de manier waarop je gedragspatronen herhaalt en zodoende goede en slechts gewoonten vormt.” ?

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen