< Terug naar overzicht

Multifocus

Auteurs:Gitta en Lenneke Overmaat
Uitgever:Thema, 165 blz.
ISBN:97890 5871 6385
Prijs:€29.95
Door open te staan voor de focus van de ander, verruim je je horizon, je krijgt meer inzicht, ziet meer oplossingsmogelijkheden én behaalt betere resultaten. Dat leren we in 'Multifocus', het boek van de tweeling Gitta en Lenneke Overmaat.

‘Multifocus’, het boek van de Nederlandse tweeling Gitta en Lenneke Overmaat, is bezig aan een opmerkelijke opmars in het circuit van de managementliteratuur in de Lage Landen. Zowel HR als andere managementmiddens voelen zich blijkbaar aangesproken.

Dat is niet geheel onterecht. Het duo trainers-coaches sprokkelt weliswaar gretig van diverse theorieën en methoden, maar ze lichten die bronnen ook duidelijk toe en stellen finaal een eigen methodiek samen. Zo puren ze nogal wat uit de denkmethode van Edward de Bono en zijn zes denkhoeden.

Ook het gedachtegoed van Gregory Bateson met zijn ‘logische niveaus van leren’ en Robert Dils met zijn ‘neurologische niveaus van leren’ spelen een belangrijke rol. Geen nood als je er nog nooit van gehoord hebt, de auteurs nemen de tijd om een en ander te verduidelijken en geven de nodige referenties.

Waar wil de tweeling naartoe? Ze willen dat we ons blikveld verruimen, dat we niet langer alleen door onze eigen bril naar de werkelijkheid kijken. Door open te staan voor de focus van de ander, verruim je je horizon, je krijgt meer inzicht, ziet meer oplossingsmogelijkheden én behaalt betere resultaten. Dat vermogen om te ‘multifocussen’ kan helpen voor individuen en teams, maar evengoed bij veranderingen of een cultuuromslag.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen