< Terug naar overzicht

Modellen van C

Auteurs:
Uitgever:Sdu Uitgevers, 215 blz.
ISBN:90 5261 530 6
Prijs:€39.00

Noël Slangen werd algemeen bekend als communicatieadviseur van de premier en de Belgische regering, waar hij zijn sporen verdiende met communicatiestrategieën voor Euro 2000, het Europees voorzitterschap en de introductie van de geroemde (en soms vervloekte) ‘open debatcultuur’. Zijn boek Modellen van C blinkt uit in wat het zelf verkondigt en dat is: communicatie zonder omwegen, die op maat van het doelpubliek is afgestemd.


Dat doelpubliek bestaat maar ten dele uit HR-professionals. Ook reclamemakers, algemeen managers, woordvoerders en overheidsbestuurders vinden er alle iets dat in hun winkel past. Ze krijgen er antwoorden op vragen over hoe ze een persstrategie opbouwen of binnen zes uur een kolkende crisis in bedwang houden. Over hoe medewerkers kunnen overtuigd worden van vernieuwde strategieën en aangepaste bedrijfscultuur. Modellen van C richt zich tot een breed publiek, maar toch moet elke lezer buigen voor de dezelfde wetten. De wetten van Slangen.


Die stellen onder meer dat een boodschap kort en krachtig moet zijn, omdat ze anders aan kracht verliest of gebrek aan inhoud verraadt. De boodschap moet ook op maat zijn van de doelgroep. Wie iets communiceert moet in de huid kruipen van degene die de boodschap ontvangt: welk onderdeel van de boodschap slaat bij hem aan en in welke vorm wil hij dat deeltje van de boodschap horen.


Noël Slangen doet in Modellen van C wat hij er zelf in verkondigt. Hij levert een visueel sterk boek af met veel ruimte en kleur, met gevoel voor comfort. Bij het begin van elk hoofdstuk beschrijft hij gebald wat aan bod zal komen en vooral, voor wie dit boekdeel interessant is. Hij vermeldt nauwgezet en in detail welke stukjes uit het boek aansluiten bij het betreffende hoofdstuk en verwijst naar gerelateerde communicatiemodellen, informatie en voorbeelden. Persoonlijk hebben wij zelf zelden zo snel begrepen waarover een boek ging en waarom het voor ons interessant was. De samenvatting van een boek stond nooit sneller op papier. Laat dat nu net het sluwe opzet van Noël Slangen geweest zijn.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen