< Terug naar overzicht

Mindmappen

Auteurs:Buzan Tony en Barry
Uitgever:Pearson Education Benelux, 276 blz.
ISBN:978 90 430 1472 4
Prijs:€25.00
[p]Tony en Barry Buzan hebben een baanbrekende techniek uitgevonden die uw creativiteit, concentratie, communicatieve vaardigheden, leervermogen en algemene intelligentie tot grote hoogte brengt. Althans, dat claimen ze zelf. Hun boek leert u de techniek weliswaar perfect aan, maar overtuigt niet.[/p]

Mindmappen werd begin jaren zeventig ontwikkeld door Tony Buzan en zou inmiddels wereldwijd door al meer dan 250 miljoen mensen gebruikt worden, van studenten en docenten tot managers en CEO’s. In Mindmappen van Tony & Barry Buzan leert u hoe ook u de techniek kunt aanwenden.


Met behulp van een mindmap kunt u uw gedachten ordenen en structureren. Eigenlijk is het een soort landkaart van wat zich in uw hoofd afspeelt. U concretiseert het aandachtspunt in een centraal onderwerp. De voornaamste thema’s, de zaken die u het eerst te binnen schieten, vertakken zich vervolgens vanuit dit centrale punt. Aan deze vertakkingen voegt u opnieuw sleutelbegrippen toe. Deze begrippen vormen opnieuw knooppunten. Dankzij het opstellen van deze landkaart zet u de stap van lineair (eendimensionaal) naar associatief (multidimensionaal) denken. In elke mindmap wordt uiteindelijk gebruik gemaakt van woorden, beelden, cijfers, logica, ritme en kleur. De sleutelwoorden staan als beelden in tijd en ruimte naast elkaar. Deze combinaties maken dat zowel uw rechter- als linkerhersenhelft actief zijn. Hierdoor zou u op creatievere ideeën komen en u meer weten te herinneren.


In het boek van de broers Buzan wordt natuurlijk uiteengezet hoe u een mindmap opzet. Het boek geeft regels en aanbevelingen voor het werken met mindmaps, laat voorbeelden zien, geeft tips en oefeningen en gaat in op de toepassingsmogelijkheden. Met dit boek kunt u dus meteen aan de slag. En dat kan lonen. De aangeleerde techniek zal het u inderdaad makkelijker maken om dingen te onthouden, een presentatie te plannen, te onderhandelen en meer. Het is dus een nuttig boek voor wie doorgaans sukkelt met dit soort opdrachten. Maar daar blijft het bij. De auteurs laten uitschijnen alsof mindmappen uw leven radicaal verandert. Daar geloven wij niet in. Tony Buzan is hierop een uitzondering, maar hij heeft dan ook een patent op de mindmapping-techniek. Hij vergrootte niet alleen zijn intellectueel, maar ook zijn financieel vermogen met mindmappen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen